Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Youtube videók

Ár:
6.990 Ft
3.490 Ft
Kedvezmény: 50%
Menny.:db
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 3.490,00 Ft/db

Rendszeres puffadás, hasmenés, túlzott soványság vagy krónikus fáradtság?

Gluténérzékenységre gyanakszol?

A Gluténérzékenység PLUSZ IgA+IgG egy otthon elvégezhető gyorsteszt a gluténérzékenységre (cöliakiára) jellemző transzglutamináz– ellenes IgA és IgG antitestek kimutatására egyetlen csepp ujjbegyből vett vérből.

Néhány a gluténérzékenység tünetei közül:

 • krónikus hasmenés
 • hasi fájdalom, puffadás
 • testsúly csökkenés
 • csontritkulás
 • állandó fáradtság
 • valamint gyermekek esetében növekedési rendellenességek

A Gluténérzékenység PLUSZ gyorsteszt a rejtett gluténérzékenységet is kimutatja. Gyorsan, egyszerűen elvégezhető otthon is. Egészségpénztárban elszámolható termék!

Ellenőrizd magad a Gluténérzékenység PLUSZ gyorsteszttel mielőtt gluténmentes diétába kezdesz!

Leírás

A Gluténérzékenység Plusz tesztről bővebben

A Gluténérzékenység PLUSZ IgA+IgG egy egyszerű, gyors és megbízható, otthon elvégezhető teszt a köznyelvben helytelenül lisztérzékenységnek hívott gluténérzékenység (orvosi nevén coeliakia) megállapítására. A gyorsteszt a coeliakiára jellemző transzglutamináz– ellenes IgA és IgG antitesteket mutatja ki. Használatához elegendő egyetlen csepp ujjbegyből vett vérminta.

A teszt nagy előnye, hogy IgA és IgG antitestek jelenlétét is kimutatja, így rögtön fény derülhet még a rejtett gluténérzékenységre is.
Amennyiben korábban már végzett gluténérzékenység tesztet negatív eredménnyel, mely az IgA antitestek jelenlétét vizsgálta, és panaszai azóta is fennállnak, érdemes elvégeznie a Gluténérzékenység Plusz tesztet, mely a rejtett gluténérzékenységre jellemző IgG antitestek jelenlétét is képes kimutatni a vérben.

Melyek a Gluténérzékenység Plusz gyorsteszt előnyei?

 • gyors és egyszerű használat,
 • azonnali eredmény egy csepp vérből,
 • 10 perc alatt kiértékelhető,
 • megbízható 97%-os pontosság,
 • egyedülállóan IgA és IgG antitesteket is kimutat,
 • a rejtett gluténérzékenység kimutatására is alkalmas,
 • otthon, kényelmes körülmények között tesztelheti önmagát,
 • egészségpénztárban elszámolható termék.

Melyek lehetnek a gluténérzékenység tünetei?

 • krónikus hasmenés,
 • puffadás,
 • hasfájás,
 • vashiány, vérszegénység,
 • soványság,
 • fáradékonyság,
 • fejfájás,
 • tejcukor-emésztési zavar,
 • tápanyag felszívódási zavarok,
 • ödémák (pl. boka körül),
 • töredezett körmök,
 • viszkető, hólyagos kiütések,
 • csontritkulás,
 • gyermekkorban alacsony termet,
 • a növekedés lassulása,
 • visszatérő hólyagok a szájban,
 • máj-, és veseműködési zavar,
 • idegrendszeri problémák.

Rendeld meg a Gluténérzékenység Plusz gyorstesztet, mellyel egyszerűen kényelmesen ellenőrizheted egészségi állapotod! Ne feledd, minél előbb derül fény egy esetleges betegségre, annál hamarabb enyhülhetnek a kellemetlen tünetek.

A gyorsteszt megvásárolható webáruházunkban, valamint patikákban és bioboltokban. Egészségpénztárban elszámolható termék.

Kinek ajánlott elvégezni a Gluténérzékenység Plusz gyorstesztet?

 • gluténékenyek diéta melletti önellenőrzésére félévente-évente,
 • gluténérzékenyek 1. fokú rokonainak szűrésére,
 • azoknak, akiknek különböző tüneteik vannak, és valamilyen intoleranciára gyanakodnak

A gluténérzékenységről

A gluténérzékenység egy súlyos emésztőszervi autoimmun rendellenesség, amely az erre fogékony egyéneknél bármely életkorban kialakulhat egészen a csecsemőkortól kezdve. Ez a gyakori betegség, amely mára már a népesség egyre növekvő százalékát érinti, sokféle kellemetlen tünetet okoz, úgymint hasmenés, puffadás, fogyás, bőrbetegségek, alultápláltság. A gluténérzékenység okozója a kalászos gabonafélékben (pl. búza, rozs, árpa) lévő egyik fehérjecsoport (glutén), ami kiváltja a szervezet védekezőrendszerének reakcióját, melynek során transzglutamináz-ellenes antitestek (IgA, IgG) képződnek.

A Gluténérzékenység PLUSZ IgA+IgG segíti a gluténérzékenység felismerését, a diagnózist azonban minden esetben szakorvosnak kell megerősítenie. A betegség kezelése gluténmentes diétával lehetséges. A diéta szigorú betartásával a gluténérzékenységre jellemző antitestek szintje és a betegség tünetei csökkennek, s mindössze 6 hét elteltével teljesen kimutathatatlanná válnak, tehát, ha gluténmentes diétát folytatsz, a teszt valószínűleg negatív eredményt ad. Gluténmentes diétát csak szakorvosi utasítás alapján kezdj el!

A teszt elvégzése

Mindig figyelmesen olvasd el az utasításokat a teszt elvégzése előtt! A Gluténérzékenység PLUSZ IgA+IgG egy egyszerű, gyors és megbízható, otthon elvégezhető teszt a gluténérzékenység megállapítására. A teszt elvégzéséhez szükség lesz egy másodpercmutatós órára. Figyelj arra, hogy elegendő fénnyel ellátott helyen végezd el. A teszthez mindössze egyetlen csepp vérre lesz szükség, az elvégzés és leolvasás együttesen 5-10 percet vesz igénybe. A vérminta vétele alapvetően fájdalommentes.

A készlet tartalma:

1db lezárt alumínium tasak, benne: 1db tesztkazetta egy lezárt alumínium tasakban 1db mikropipetta 1db 1ml puffer oldatot tartalmazó cseppentő fiola 1db steril vérvételi lándzsa egyszeri használatra, 1 db ragtapasz, továbbá 1 db használati utasítás.

A Gluténérzékenység Plusz gyorsteszt CE minősítéssel rendelkezik!

Előkészületek

A zárófóliát kinyitva készítsd elő a teszt elvégzéshez szükséges valamennyi eszközt. Állítsd azokat egy stabil, sík felületre. A készlet egyes elemeinek könnyen elérhetőnek kell lenniük a teszt elvégzése során. A tesztet 10 percen belül el kell végezni. Nyisd ki a tesztkazetta csomagolását és készítsd elő a műanyag pipettát, hogy könnyen használható legyen.

A vérminta gyűjtése

 • Fogd meg a lándzsát az egyik kezeddel, majd egy csavaró és húzó mozdulattal távolítsd el a kék műanyag sapkát a végéről. Figyelmeztetés: Ne használd a lándzsát, ha a kupak sérült vagy hiányzik!
 • Finoman masszírozd az ujjbegyed, és tisztítsd le egy alkoholos vattával, majd hagyd megszáradni.
 • Nyomd erősen a lándzsa végét a letisztított ujjbegyhez, amíg a lándzsa kioldódik.
 • Egy kis csepp vér fog kibuggyanni. Masszírozd az ujjad az ujjbegy felé, hogy a vércsepp kissé megteljen.
 • Érintsd hozzá a mikropipetta végét a vércsepphez. Ne nyomd össze a pipetta végét, a vér automatikusan fog felszívódni a pipetta belsejébe.

A minta tesztelése

A pipetta végén található buborék összenyomásával gyorsan cseppentsd a vérmintát a tesztkazetta nyíllal jelölt kerek nyílásába.

Ellenőrizd, hogy a pipettából az összes vérminta kiürült-e, ha szükséges a pipetta újbóli összenyomásával segítsd a folyamatot. Szükség esetén egy ujjal takard le a kazetta légnyílását. Várj 60 másodpercet.

Nyisd ki az egyszer használatos pufferoldatos fiolát, és adj 4 csepp oldatot a vérmintához, ugyanabba a kerek mintavevő nyílásba.

Figyelem: ne adj 4 cseppnél több oldatot a vérmintához, mert az megnehezítheti a teszt értékelését!

Várj 5 percet, majd olvasd le az eredményt. Attól fogva, hogy egy kék csík megjelenik a leolvasó ablakban a C jelzés alatt, úgy kell értékelni, hogy tesztet helyesen végeztük el, és jól működött. Amennyiben egy piros csík is megjelenik a leolvasó ablak jobb sarkában, a teszt eredményét pozitívnak kell értékelni (lásd: értékelés). Az eredményt 10 percen belül kell értékelni, 10 perc után az eredmény értékelhetetlen.A teszt eredményét a színek erőssége nem befolyásolja!

Az eredmények értékelése

Pozitív eredmény

A C (kontroll) jelű ablakban egy kék, és a T (teszt) jelű ablakban egy piros csík megjelenése azt jelenti, hogy a teszt pozitív.

Negatív eredmény

Ha a C jelű ablakban megjelenik a kék csík, de nincs piros csík a T jelű ablaknál, az eredmény negatív.

Érvénytelen eredmény

Ha nincs egyetlen csík sem, vagy csak a T jelű ablaknál látható a piros csík, az eredmény érvénytelen. A C jelű (kontroll) ablaknál mindig ott kell lennie a kék csíknak ahhoz, hogy a teszt eredménye érvényes legyen.

Pozitív eredmény: A coeliakiára jellemző IgA és/vagy IgG típusú antitesteket mutatott ki a vérmintából a teszt. IgA alultermelődés esetén a teszt az IgG antitesteket mutatja ki. Ez a körülmény nem befolyásolja a piros tesztcsík elszíneződését. Az IgA vagy IgG típusú antitestek egyedüli vagy együttes jelenléte coeliakiára utal. A diagnózis végleges felállításához keresd fel kezelőorvosod!

Negatív eredmény: Amennyiben a teszt sem az IgA sem az IgG típusú antitesteket nem mutatja ki, nagy valószínűséggel kizárható a coeliakia. Ha bármilyen aggasztó emésztőszervi panaszod van, azt javasoljuk, hogy keresd fel az orvosod!

Figyelmeztetés: Abban az esetben, ha helytelenül vagy nem elégséges mennyiségű mintával végzik el a tesztet, az eredmény téves lehet.

Rendeld meg a Gluténérzékenység Plusz gyorstesztet, mellyel egyszerűen kényelmesen ellenőrizheted egészségi állapotod! Ne feledd, minél előbb derül fény egy esetleges betegségre, annál hamarabb enyhülhetnek a kellemetlen tünetek.

Figyelmeztetések

 1. Téves eredményhez vezethet, ha nem követed a használati utasításban leírtakat.
 2. Hamis negatív eredményhez vezethet, ha a teszt elvégzése előtt már glutén mentes diétát folytat a vizsgált személy. Ilyenkor a szervezetben termelődő ellenanyagok száma már a kimutatható mennyiség alá csökkenhet.
 3. Végleges diagnózist szakorvosnak kell felállítania a tünetek figyelembevételével és kiegészítő laborvizsgálatokkal.
 4. Gluténmentes diéta megkezdése előtt konzultálj kezelőorvosoddal.
 5. Sose használd a tesztet a lejárati időn túl.
 6. Ne használd a tesztet, ha a pufferoldat fiolája vagy a tesztkazetta alumínium tasakja sérült.
 7. A pufferoldat Proclin 300 (<0,01%)-at tartalmaz. Ne nyeld le!
 8. A Gluténérzékenység PLUSZ IgA+IgG érzékenysége 96.5%, specifikussága 97.3%
 9. Alkoholfogyasztás és a helyi érzéstelenítők használata nem befolyásolja a tesztet.
 10. Nagyon alacsony antitest szintnél előfordulhat, hogy a teszt hamis negatív eredményt mutat.
 11. Amennyiben az eredmény nem a várakozásnak megfelelő, konzultálj kezelőorvosoddal.
 12. Minden alkotóelem eldobható. Ne használd fel újra egyiket sem!
 13. Hulladékkezelés: a használat után valamennyi eszközt: a tesztkazettát, a lándzsát, a mikropipettát, a puffer oldatos fiolát és a törlőkendőt helyezd vissza az alumínium tasakba, tedd vissza a dobozába, majd dobd a normál háztartási hulladék közé.
 14. Gyermekek elől elzárva tartandó!
 15. A gyorsteszt orvostechnikai eszköz. A kockázatokról olvasd el a használati útmutatót, vagy kérdezd meg kezelőorvosod! 

Tárolás:

Tárold a tesztkészletet +8°C és +25°C között. Ne fagyaszd le. Ne használd a dobozon, illetve az alumínium tasakon jelzett lejárati időn túl, illetve ha az alumínium csomagolás sérült.

Keresés