Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Tippek a leégés elkerülésére és orvoslására

Nem kétséges, hogy a nap jótékonyan hat egészségünkre, szépségünkre. Ám jóból is megárt a sok. Ha túlzásba visszük a napon tartózkodást, vagy nem vagyunk elég körültekintőek, könnyen pórul járhatunk. Mit tehetsz, ha már megtörtént a baj?

A napozás aranyszabályai

A napégés

A napégés nem sokban különbözik attól, mint amikor leforrázzuk bőrünket. A napozás után 3-6 órával bőrpír, később hólyagok jelennek meg. A napból érkező UV sugarak ugyanis roncsolják a bőrfelszínt és gyulladást okoznak. A túlzott napozást mindenképp érdemes kerülni, mert bőrünk minden egyes leégés emlékét megőrzi! A károsodások összeadódnak, és hosszú távon növelik egy későbbi bőrdaganat kialakulásának kockázatát.

Mikor ne napozz?

Ha szeretnéd elkerülni a bőrkárosító leégést, akkor 11 és 15 óra között ne süttesd magad. Ilyenkor különösen erős a napsugárzás, és megfelelő védelem híján szinte biztos a leégés. Ha lehet, ilyenkor ne menj a napra, vagy védekezz! Kalap, hosszú ujjú póló a legbiztosabb.

A naptej

A napégés elkerülésére a legjobb módszer a megelőzés. Közismert módja ennek a napvédő krémek használata. Bőrünk azonban nem feltétlen lesz hálás érte. A biztonságot ígérő UV védelmet ugyanis - amit már a nappali arckrémek jórésze is tartalmaz - olyan kemikáliák hozzáadásával érik el, amelyek megvédenek ugyan a leégéstől, ellenben a bőrrák kialakulásához szintén hozzájárulhatnak. Sőt, a napallergia kialakulásáért sem feltétlen a Nap az egyedüli felelős. A különböző napvédő kozmetikumok is okozhatják.

Mit tehet ilyenkor az egyszerű halandó, ha mégiscsak szeretné a bőrrákot elkerülni? Léteznek olyan fizikai fényvédők, amelyek nem szívódnak fel a bőrbe, hanem a felszínén védőréteget képeznek. Az összetevők között cink-oxid, ill. titanium-dioxid néven keresd!
Így biztos lehetsz benne, hogy használatával nem viszel olyan anyagot a bőrödre, ami a bőr mélyebb rétegeibe szívódna.

Természetes barnító tippek

  • Napozás előtt 1 órával igyál zöld teát, hogy bőröd természetes antioxidáns védelmét erősítsd! A napon tölthető időt megnyújtja, így a leégés esélyét csökkenti.
  • Napozás után egyél béta karotinban gazdag sárgarépát, ami fokozza a barnulást.

Ha már leégtél

A napégés fájdalommal és folyadékvesztéssel jár. Már a napozás során is figyelj, hogy sok vizet igyál, de napozás után is szükséges pótolni. Az égési sérülés fájdalmát és a gyulladást hűtéssel tudjuk csökkenteni. Az egyik legjobb megoldás erre az ENTEROSGEL, ami felveszi a bőr felesleges hőjét és felszívja a toxikus metabolitokat, miközben aktiválja a bőrlégzést és segíti a gyors gyógyulást is.
Kenjük a gélt vékonyan a bőrre, és időről-időre permetezzük vízzel. Minél korábban kezdjük a bőrkezelést, annál enyhébb lesz az égés lefolyása. A gélréteg alatt a bőr lélegzése továbbra is biztosított.
Ne használjunk habzó aeroszol sprayt, mert akkor a gél nem tudja kifejteni hűtő hatását, hanem ellenkezőleg, még inkább melegíti a bőrt, és fokozza a gyulladást.

Miért jó, ha van otthon ENTEROSGEL?

  • Mert gyors enyhülést nyújt napégés esetén
  • Élelmiszerfertőzések, bélfertőzések kezelésére kiváló, mert kivezeti a méreganyagokat a gyomor- és béltraktusból
  • Allergiás bőrproblémák, pattanások ellenszere
  • Méregtelenítő kúrák elengedhetetlen kelléke
  • Másnaposságnál segíti az alkohol kiürülését a szervezetből 

ENTEROSGEL a sokoldalú segítség!

Keresés