Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
8.500 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 37,78 Ft/g

Kiszerelés: 225 g

Orális szuszpenzió toxinok kivezetésére

 • Az Enterosgel egy olyan innovatív gél, mely megköti a különböző toxinokat, méreganyagokat, káros anyagokat, kórokozókat, és az allergéneket a gyomor béltraktusban, és eltávolítja azokat a szervezetből.
 • Eltávolítja a szervezet számára káros anyagokat, de nem veszi fel a szervezet számára hasznos összetevőket. Fertőtlenítő, védő, méregtelenítő termék. Szerves anyag, fizikai és kémiai tulajdonságai hasonlítanak a szénéhez, ezért szervezetbarát.
 • Az Enterosgél természetes módon „kis szivacsként” halad keresztül a bélcsatornán, megköti a méreganyagokat, káros baktériumokat, vírusokat és parazitákat és kb. 7 óra múlva távozik a szervezetből. Tehermentesíti a szervezetet, ezáltal erősíti az immunrendszert és könnyebbé válik a tápanyagok, vitaminok felszívódása is.
 • Használható például méregtelenítő kúrák kiegészítéséhez, Helicobacter, Candida, E-coli, Streptoccocus, bélfertőzések esetén, különböző fertőzéses eredetű betegségeknél, allergia esetén, fogyókúra, méregtelenítő kúra kiegészítésére, bőrpanaszok kezeléséhez.
 • Hatékonyságát több mint 15 éves megfigyelési időszak alapján és klinikailag is igazolták.      

Leírás

ENTEROSGEL®

A '80-as évek Oroszországában az orosz csapatoknak lett kifejlesztve. Az Afganisztánban állomásozó katonák gyakran szenvedtek bélrendszeri fertőzésekben, hepatitisben, sőt nagy veszélyt jelentett számukra a kolera járvány is. Az akkori medicina aktívszenes szorbenseket használt a mérgező anyagok eltávolítására a bélrendszerből, de hosszútávú alkalmazása gyengítette a gyomor nyálkahártyáját és a bélrendszert, valamint a mérgező anyagokkal együtt a hasznos anyagok is távoztak, mint pl. vitaminok, nyomelemek... Így került a kutatás középpontjába egy olyan anyag, ami hasonlóan az aktív szénhez semlegesíti a méreganyagokat, de nem szívódik fel a szervezetben, nem bomlik le és nem üríti ki a hasznos anyagokat.

A fejlesztés eredményeként jelent meg az ENTEROSGEL®.
Első engedélyezési dátum:1994. Klinikai vizsgálatok: több mint 21.000 ember és 395 tudományos közlemény, kiadvány.

Hatékonyságának értékelése és biztonságos felhasználása:

 • Gasztroenterológia,
 • Fertőző betegségek,
 • Allergológia,
 • Toxikológia,
 • Nőgyógyászat
 • és mások.

Toxinok, mint mérgezők

A fertőző betegségek kórokozói, a toxinok, az allergének és a xenobiotikumok (peszticidek, radionuklidok, nehézfémek sói stb.) intenzív bejutása a gyomor-bél traktusba gyomor- és bélfertőzésekhez, mérgezésekhez és allergiás reakciókhoz vezet. A szervezet működése során káros és toxikus anyagcseretermékek keletkeznek, melyek nagy része a bélbe kerül, és általában távozik a szervezetből a széklettel. A káros anyagokból egy kisebb mennyiség azonban felszívódhat és a vérkeringéssel visszajuthatnak a májba, és az enterohepatikus (májon belüli) körforgásban maradhatnak.

Az akut mérgezés leggyakoribb tünetei az általános rossz közérzet, a fejfájás, a hányinger, a hányás, a hasmenés, az allergiás tünetek és a megemelkedett testhőmérséklet. Az endogén vagy exogén toxinok kis koncentrációinak hosszú távú hatása a szervezet krónikus mérgezéséhez vezet, amelyet egyéb betegségek, például krónikus fáradtság szindróma vagy vérszegénység álcázhat.

Javasolt teendő a méregtelenítés!

Fontos lépés a felépüléshez, az optimális egészséghez és a hosszú élethez vezető úton a méregtelenítés, azaz a káros anyagok – toxinok és kórokozó mikroorganizmusok – eltávolítása a gyomor-bél traktusból.

A méregtelenítés javítja az általános egészségi állapotot és az emésztést, erősíti a fertőzésekkel szembeni ellenálló képességet, és hozzájárul a szervezet optimális működéséhez.

Az Enterosgel előnyei:

 • káros anyagoktól, toxinoktól, kórokozóktól szabadítja meg a szervezetet
 • természetes módon „kis szivacsként” halad keresztül a bélcsatornán, megköti a méreganyagokat, káros baktériumokat, vírusokat és parazitákat és kb. 7 óra múlva távozik a szervezetből.
 • színtelen, íztelen, szagtalan
 • egyszerűen alkalmazható.
 • Hatékonyságát több mint 15 éves megfigyelési időszak alapján és klinikailag is igazolták.
 • Tehermentesíti a szervezetet, ezáltal erősíti az immunrendszert és könnyebbé válik a tápanyagok, vitaminok felszívódása.
 • Alkalmazása nem vezet a mikroelemek, kalcium, vitaminok vagy egyéb esszenciális anyagok hiányához. 
 • Nem kötődik meg a szervezetben, minden maradvány nélkül eltávozik, ennél fogva nem lehet túladagolni.
 • Nem sérti a bélflórát.
 • Minden korosztály számára ideális segítség a belek megtisztítására.

Az Enterosgel összetétele:

Az Enterosgel® hatóanyaga a polimetilsziloxánpolihidrát. Ez a pórusos szerkezetű szerves polimerszilikon vegyület megköti felületén a méreganyagokat, és eltávolítja azokat a szervezetből.

Összetétel: polimetilsziloxán-polihidrát 70%, tisztított víz 30%

Az Enterosgel térbeli szerkezete egy lyukacsos „szivacshoz” hasonlítható, ami megköti a szervezetben lévő allergén- és toxin molekulákat más káros anyagokkal együtt. Az Enterosgel  fizikai-kémiai tulajdonságai tekintetében hasonlít a szénre, ezért is fogadja jól a szervezet. A „szivacs” keresztülhaladva az emésztő csatornán a széklettel kiürül. E mechanizmus fontos aspektusa az a tény, hogy a „szivacs” nem lép semmiféle kémiai reakcióba a testben, vagyis nem játszik szerepet semmiféle anyagcsere folyamatban.

Az Enterosgel adagolása:

Az Enterosgel terméket a gyermekek és felnőttek az alábbi megbetegedések esetén használhatják:

 • akut gasztroenteritisz (hasmenése) esetén.
 • hasmenéses tünetekkel járó allergiás megbetegedés esetén.
 • irritábilis bél szindróma (D-IBS) miatti hasmenésnél.

Ajánlott adagolás:

Felnőttek és 15 év feletti gyermekek: 15–22,5g naponta 3-szor (15g = 1 evőkanál) Gyermekek 7 és 14 éves kor között: 10g naponta 3-szor (10g = 2 teáskanál) Gyermekek 1 és 6 éves kor között: 5g naponta 3-szor (5g = 1 teáskanál)

A készítményt megfelelő mennyiségű folyadékkal kell bevenni (felnőttek és 7 éves kor feletti gyermekek: 200ml; 1 és 6 éves kor közötti gyermekek: 50–100 ml).

Fontos továbbá az elégséges folyadékbevitel, amely ugyancsak hozzátartozik a hasmenés alapvető kezeléséhez. A készítményt étkezés vagy gyógyszer alkalmazása előtt vagy után 1–2 órával kell bevenni.

Felhasználási területek:

 • antiobiotikus kezelés mellé
 • székrekedés esetén
 • bőrallergia, ekcéma, pikkelysömör, pattanás
 • E-Coli, Helicobacter, Candida, Streptococcus fertőzések esetén
 • hasmenés, utazási hasmenés, bélfertőzések, (Salmonella)
 • fogyókúra, méregtelenítő kúra kiegészítésére
 • védekezés rotavírus és enterovírus ellen
 • másnaposság ellen
 • kozmetikai szerként
 • állatgyógyászatban

Az antibiotikus kezelés megfelelő kiegészítése

Az antibiotikumok a patogén organizmusok által okozott betegségek kezelésére szolgálnak. Antibiotikumok alkalmazásakor nemcsak a mikrobák - a betegség kórokozói - hanem a normál bélflóra is károsodik. A bélflóra sérülésekor a méreganyagokat tartalmazó részecskék a béltraktusban összegyűlnek, azokat a vér megköti, vagyis a test méregterhelése tovább növekszik.

Allergiára, ekcémára, bőrgyulladásra és más bőrproblémára

A test felszíne a bőr, gyakran tükrözi a gyomor- és a bélrendszer rendellenességeit. A bőr jelezheti például - az elsősorban a gyomor- és bélrendszert befolyásoló - élelmiszer allergia vagy intolerancia következményeit. Hasonlóképpen a pattanások és bizonyos bőrkiütések is a test anyagcsere rendellenességeihez kapcsolódnak.

A gyomor- és bélrendszer nyálkahártyájának károsodásával járó patológiai folyamatok allergiás állapotok kialakulásához vezethetnek. A pattanások és más bőrkiütések előfordulásakor az Enterosgel - mint a testet tisztító kezelés,- alkalmazandó. Az Enterosgel felülete megköti mind az élelmiszer-, mind pedig a nem élelmiszer eredetű allergéneket, minek révén csökken az antigén terhelés.

Mikor a szervezet megszabadul a méregterheléstől, megszűnnek a bőr tünetek.

Ily módon az Enterosgel segíthet a különböző allergiás bőrproblémák (atopiás bőrgyulladás, seborrhoeás bőrgyulladás, akut és krónikus csalánkiütés), nem-allergiás bőrproblémák, napégés és pattanás esetén.

Növeli a szervezet immunitását

Az Enterosgel azzal az egyedi képességgel rendelkezik, hogy szelektíven köti meg a gyomor-bélrendszeri nyálkahártyát károsító mérgező vegyületeket és vezeti ki azokat a testből. Ezáltal segít helyreállítani a nyálkahártya immunfunkcióját és normalizálni a patogén mikroorganizmusok életképességét gátló antitestek koncentrációját.

Az Enterosgel elősegíti a bélnyálkahártya hámszövet immunvédelmét.
A bélrendszer belsejében, a védelmet szolgáló A immunoglobulin koncentrációja növekszik, ezáltal a nyálkahártya felszíne védetté válik a mikroorganizmusok testbe jutásával szemben. Gátolja az endotoxin agrssziót („belső méreg” egyes baktériumok testében található mérgező anyag). Használatával csökken a gramm negatív baktériumokban jelen lévő endotoxin (lipopolisacharid) koncentráció.

Helicobacter, Candida, Streptococcus, E-coli, Salmonella, különböző bélfertőzések, élelmiszerfertőzések...

Ezen gyakori fertőzések esetén a gél segítheti a kórokozók mielőbbi távozását a béltraktusból. Külföldi utazásaink alkalmával érdemes magunkkal vinni az Enterosgelt, hogy ne árnyékolja be a nyaralásunkat egy esetleges pl. élelmiszerfertőzés.

Méregtelenítő és fogyókúrák hatékony kiegészítője

Az Enterosgel a méreganyagok kiürítésével segíti a méregtelenítő kúrák hatékonyságát. Segítségével a szervezet megtisztulhat, az akár több éve cipelt mérgektől. A test tisztító kezelése, kiküszöböli a testre a belső és külső környezetből ható mérgező melléktermékek (pl. nehézfémek) által okozott terhelést, normalizálja a túlterhelt anyagcserét és segít megszabadulni a testnek a nem kívánatos anyagoktól.

Kozmetikai szerként használva

A kozmetikai kezelések hatékonyságában is nagy szerepe van a fertőtlenítésnek, és a szervezet toxikus anyagoktól való megszabadításának. Arckezeléseknél külsőleg pár csepp kamillateával összekeverjük és ecsettel az arc-, nyak-, dekoltázs bőrére kenjük. 15-20 perc múlva lemossuk, a pakolás alatti esetleges viszkető érzés a toxinok bőrfelszínre kerülése miatt lehetséges.    
Az Enterosgel szorpciós képességét kihasználva az elsavasodott kötőszövet tisztítását végezhetjük. A toxinoktól megszabadított bőr felszívó képessége nagymértékben javul, hozzájárul, hogy a bevinni kívánt hatóanyagok el is jussanak a célállomásra. Helyreáll a sejtek anyagcseréje, oxigénellátottsága, javul a vér- és nyirokkeringés. A bőr újra lélegzik, felvevőképessége többszörösére növekszik.

A laza kötőszövet állapota javul. A vízháztartás, a faggyútermelés, a melaninképzés, és sok más olyan funkció javulásával számolhatunk, amelyeknek a megbomlott bélflóra az okozója.       Testkezeléseknél az első lépés a szervezet méregtelenítése, csak ezután érhetünk el eredményt a kezeléseinkkel.    
A túlsúly, az elhízás, a cellulit, a laza kötőszövet mind-mind a megbomlott anyagcsere, és a szervezet elsavasodásának következménye.

Enterosgel a másnaposság ellen

A gél felgyorsítja az alkohol lebontását és kiszállítja az alkoholt és annak bomlástermékeit a szervezetből anélkül, hogy az egészségre kedvező anyagokat befolyásolná. Nem elfedi az alkoholt és annak szagát, hanem ténylegesen eltávolítja azt a vérből, a béltraktusból és a leheletből.

Természetesen nem minden betegség orvosolható az Enterosgel által. Valamennyi betegség esetén szükség van orvosi konzultációra, mivel minden kezelés során kívánatos az anyagcsere normalizálása, a májra és a vesékre ható anyagcsere terhelés csökkentése.

Ilyen tekintetben az Enterosgel jelentős és orvosilag ártalmatlan segítséget nyújt. Támogatja a szervezetet, segítséget nyújt a betegség által okozott problémák önálló és természetes megoldásához.

Összetétel

Összetevők : polimetilsziloxán-polihidrát 70%, tisztított víz 30%

Az Enterosgel® hatóanyaga a polimetilsziloxánpolihidrát. Pórusos szerkezetű szerves polimerszilikon vegyület, mely megköti felületén a méreganyagokat, és eltávolítja azokat a szervezetből.

Kiszerelés: 225 g

Gyártó: Bioline Products s.r.o., Cseh Köztársaság

 

Figyelmeztetések:

Az Enterosgel® befolyásolhatja bizonyos szájon át alkalmazott gyógyszerek felszívódását, ezért 1–2 órával a gyógyszerek alkalmazása előtt vagy után vegye be. Ha gyógyszert szed, akkor orvosát vagy gyógyszerészét is megkérdezheti az Enterosgel® alkalmazásával kapcsolatban.

Ellenjavallatok: bélrenyheség, bélelzáródás, a készítménnyel szembeni intolerancia (a korábbi alkalmazás alapján).

Terhesség és szoptatás: Az Enterosgel® alkalmazható terhesség és szoptatás alatt. Lehetséges mellékhatások: émelygés (hányinger), hányás, székrekedés. Alkalmazásáról kérjük konzultáljon kezelőorvosával!

Mellékhatások: nem jeleztek.
Tárolás: Zárt tubusban 4-25 C fokon tárolja. +4 °C fok alatti hőmérsékleten ne tárolja.
Óvja a fagyástól!
Felbontás után 30 napon belül használja fel.
Lejárati idő: lásd a csomagoláson.
Csomagolás: 225 grammos tubusban.
Orvosi eszköz
Felbontás után védje a kiszáradástól.

CE száma: 1023

Keresés