Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

C-vitamin

Az emberi szervezet képtelen az aszkorbinsav előállítására, így azt táplálékkal kell bevinnünk szervezetünkbe.

Az aszkorbinsavnak nagyon sok jótékony hatása van szervezetünkre, például a bőr kollagénjének képződéséhez nélkülözhetetlen anyag, hiányában a bőrünk töredezett és száraz lesz. Gyorsítja a fogíny, a vérerek, a csontok és a fogak fejlődését, megújulását és gyógyulását, segít az égési sérülések, sebek, fogínyvérzés gyógyításában és gyorsítja a műtét utáni sebgyógyulást és a hegképződést.

Gátolja a vérrög-képződést, segíti az immunrendszert, így az ellenállóbbá válik a különféle kórokozókkal szemben. Részt vesz a kalcium-, és vas felszívódásában, ezzel hozzájárul a fogak, a fogíny, és a csontok egészségéhez. Erősíti az izomszövetet. Antioxidáns hatású, így képes megkötni a káros sejtburjánzásért felelőssé tehető szabadgyököket.

Hiánya súlyos esetben skorbutot okozhat. Jellemző a szervezet általános legyengülése, fogékonysága a fertőző betegségekre.

Napi ajánlott mennyisége: Az RDA szerint 60- 100mg, de már Európában is elfogadják az 1000 mg-os mennyiséget. Mivel 2-3 óra alatt kiürül a szervezetből, érdemes folyamatos felszívódású készítményt fogyasztani.

Természetes forrásai a citrusfélék, friss zöldségek (kiemelten a paprika, káposzta, paradicsom, brokkoli). Hő hatására károsodik, ezért lehetőleg frissen fogyasszuk, vagy kíméletes főzéssel készítsük el ezeket a táplálékokat.

 

Termékeink közül a C-1000 (1000 mg-os C-vitamin), a CD-1000, a BioFlavone-C, és az EveryOne multivitamin tartalmaznak C-vitamint.

Keresés