Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Youtube videók

Ár:
5.990 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Raktáron

Terhességi vérteszt - BabyCheck-1 WB

 • Önellenőrzésre szolgáló teszt terhesség kimutatására, egy csepp vérből.
 • A gyorsteszt a vérmintában található hCG (humán koriális gonadotropin) hormon jelenlétét mutatja ki.
 • A vizeletet használó gyorstesztekkel szemben a vértesztek már pár nappal a megtermékenyülés után jelzik a terhességet!

Ha fontos, hogy a lehető legkorábban tudomásod legyen az esetleges terhességről, válaszd a vértesztet!

Leírás

Terhességi vérteszt - BabyCheck-1 WB

ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK

A terhességi vérteszt a terhesség megállapítására szolgáló, önellenőrzésre alkalmas gyorsteszt, amely a vérmintában található hCG (humán koriális gonadotropin) hormon jelenlétét mutatja ki.

A vizeletet használó gyorstesztekkel az elmaradt menstruáció után egy héttel mutatható ki a várandósság, míg a vértesztek már pár nappal a megtermékenyülés után jelzik a terhességet.

A terhességi vértesztek általában pontosabbak a vizelettel működő teszteknél. Ez az oka annak, hogy a vér/szérum terhességi teszteket használják széles körben a kórházak / laboratóriumok. Ezen kívül az elfogyasztott folyadék mennyisége befolyásolhatja a vizeletből végezhető tesztek eredményét (nagyobb mennyiségű folyadék esetén a hCG felhígul), ellenben a vértesztek eredményére nincs hatással.

A teszt pontossága azért is nagyon fontos kérdés, mivel a várandósság az anyától megkövetel bizonyos óvintézkedéseket, életmódbeli változtatásokat, mint pl. a dohányzás-, az alkohol fogyasztás abbahagyása, vagy bizonyos gyógyszer- illetve élelmiszer adagok csökkentése, esetleg teljes elhagyása.

A terhességi vérteszt egy kvalitatív gyorsteszt a hCG kimutatására teljes vérből. Segítségével 5 perc alatt kimutatható a hCG 25IU/L -es koncentrációja.

ISMERTETŐ

A doboz a teszt elvégzéséhez szükséges eszközöket tartalmazza, mint:

- 1 db lezárt alumínium tasak, benne:
- 1 db tesztkazetta
- 1 db műanyag pipetta
- 1 db páraelszívó párna

FIGYELEM: Az alumínium tasakot csak akkor nyissa fel, ha mindent előkészített a teszt elvégzéséhez! A páraelszívó párna nem vesz részt a tesztelési folyamatban.

- 1 db steril ujjbegyszúró lándzsa a vérvételhez
- 1 db 1 ml puffer oldatot tartalmazó cseppentő fiola
- 1 db alkoholos törlőkendő
- 1 db használati utasítás

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

A teszt sikeres elvégzéséhez szükséges a megfelelő környezet. Helyezze a doboz tartalmát egy tiszta, száraz és vízszintes felületre, például asztalra, majd kövesse az alább utasításokat:

 1. Alaposan mosson kezet szappannal és meleg vízzel, majd egy tiszta törölközővel szárítsa meg!
 2. Készítse elő a tesztet és a pipettát. Tépje fel a védőcsomagolást (a bemetszésnél) és vegye ki belőle a tesztet és a pipettát, majd dobja ki a páraelszívó tasakot!
 3. Készítse elő a lándzsát: vigyázva tartsa a kezében, hogy véletlenül se nyomja meg az aktiváló gombot!
  Csavarjon a lándzsa kupakján 1/4 fordulatot úgy, hogy érezze, hogy a kupak elválik a lándzsától. Ezután folytassa a csavarást (2-3 forgatással), de ne húzza, csak csavarja. Ha letekerte dobja ki a kupakot.
 4. Tisztítsa le középső- vagy mutatóujjának ujjbegyét egy alkoholos vattával. 10-15 másodpercig masszírozza az ujjbegyét lefelé, hogy megteljen vérrel.
 5. Erősen szorítsa a lándzsát, a képen látható módon, a letisztított ujjbegyéhez. Nyomja meg a kioldó gombot.
 6. A lándzsa hegye a szúrást követően automatikusan visszaugrik a helyére.
 7. Masszírozza a megszúrt ujjbegyét a vér kibuggyanásáig.
 8. Tartsa a pipettát a vércsepphez, és engedje, hogy a vér beszívódjon a pipettába a jelzett vonalig. Ne nyomja közben össze a pipetta végét! Ha nem éri el a vér a jelzést, masszírozza újra az ujjbegyét, hogy még egy kis mintát nyerjen. Amennyire lehetséges, törekedjen a légbuborék elkerüléséhez.
 9. Cseppentse a vérmintát a pipetta öszszenyomásával a tesztkazetta kerek mintagyűjtő ablakába az ábra szerint.
 10. Várjon, amíg a vér felszívódik a mintaablakból. (30-40 másodperc). Ezután tekerje le a pufferoldatot tartalmazó fiola kék kupakját (a fehér kupakot érintetlenül hagyva) és lassan, a fiolát függőlegesen tartva, 2-3 másodpercenként cseppentsen pontosan 4 cseppet a pufferoldatból a mintaablakba.
 11. 5–10 perc elteltével olvassa le az eredményt. Ne értékelje a tesztet 10 perc eltelte után!

GYIK

1. Hogyan működik a Terhességi vérteszt?

A terhes nők szervezetében termelődni kezd a humán koriális gonadotropin (hCG) hormon ami a vérbe jut és szintje az idő elteltével folyamatosan emelkedik. A Terhességi vérteszt érzékeli a hCg hormon jelenlétét a vérben. A Terhességi vérteszt egy speciális antitestpár segítségével mutatja ki a hCG hormont, amennyiben szintje a vérben 25IU/L (WHO referenciaértéktől eltérő) vagy ennél magasabb.
WHO – Egészségügyi Világszervezet

2. Mikor kell a tesztet elvégezni?

A Terhességi vérteszt a nap bármely szakában elvégezhető. A Terhességi vérteszt a vizelettel működő teszteknél korábban képes kimutatni a terhességet, mivel a placenta által termelt hCG hormon elsődlegesen a véráramba kerül és csak később jut a vizeletbe. Ezért többé nincs szükség a reggeli első vizelet összegyűjtésére annak érdekében, hogy növeljük a terhesség korai kimutatásának lehetőségét.

3. Lehet téves az eredmény?

A kimutatott eredmények megbízhatóak, amennyiben a használati utasítás valamennyi pontját pontosan betartották. Mindamellett, téves eredményt kaphat, ha a Terhességi vértesztet használat előtt nedvesség érte illetve, ha a vérminta mennyisége kevés volt.

A csomagolásban található műanyag pipettán lévő jelzés segítségével ellenőrizheti az összegyűjtött vérminta mennyiségét. Bizonyos hCG-t tartalmazó gyógyszerek (pl. Pregnyl, Porfasi,Pergonal) valamint egyes ritka betegségek adhatnak hamis pozitív eredményt. Az alkoholok, érzéstelenítők, antibiotikumok, fogamzásgátló tabletták, bizonyos hormon tartalmú (clomiphere citrate) gyógyszerek (pl. Clomid,
Serophen) illetve a fájdalomcsillapítók nem befolyásolják a teszt eredményét.

Vetélés, abortusz illetve 8 héten belül előfordult szülés esetén szintén lehetséges hamis pozitív eredmény, mivel a teszt érzékeli a szervezetben ilyenkor még jelenlévő hCG-t.

4. Hogyan kell értékelni a tesztet, ha a megjelenő vonalak színintenzitása különböző?

A megjelenő vonalak színintenzitásának nincs jelentősége a teszt
értékelése során. A csíkoknak csak homogénnek és jól láthatónak kell
lenniük. A tesztet pozitívnak kell értékelni, a T jelzés alatt bármilyen
színintenzitású vonal megjelenése esetén.

5. Mit jelez a csík a C (kontroll) jelzés alatt?

A C jelzés alatt megjelenő csík csak a tesztkazetta helyes működését mutatja.

Ha 10 perc elteltével olvasom le a tesztet, még értékelhető az eredmény?

Nem. Az eredmény a puff er oldat hozzáadásától számított 5 percen belül olvasandó le. Az eredmény csak 10 percig számít megbízhatónak.

6. Mit kell tennem, ha az eredmény pozitív?

Amennyiben az eredmény pozitív konzultáljon orvosával és/vagy nőgyógyászával a terhességéről. A korai terhesgondozás nagyon fontos a várandósság további biztonsága érdekében.

7. Mit kell tennem, ha az eredmény negatív?

Amennyiben az eredmény negatív, az azt jelenti, hogy vére nem tartalmaz, vagy nagyon kis mértékben, hCG-t (a teszt 25IU/L hCG szintet érzékel) és Ön a legnagyobb valószínűséggel nem terhes. Emellett
előfordulhat, hogy menstruációs időpontját helytelenül számolta ki, különösen, ha általában rendszertelenül jelentkezik. Ismételje meg a tesztet, amennyiben a menstruációja egy héten belül nem kezdődik el. Ha ekkor is negatív eredményt kap és a menstruációja továbbra is elmarad, keresse fel orvosát vagy nőgyógyászát, mivel a késésnek egyéb okai lehetnek.

8. Mennyire megbízható a Terhességi vérteszt?

Terhességi vérteszt megbízható. A felmérések alapján a Terhességi vérteszt pontossága 98%-os [95,2–99,5%**] . Ugyan a teszt megbízható, előfordulhat hamis negatív illetve hamis pozitív eredmény.

** 95%-os megbízhatósági tartomány

 

Figyelmeztetések:

 1. Ez a teszt külsőleg használatos in vitro diagnosztikai eszköznek
  minősül. Ne nyelje le egyik alkotórészét sem!
 2. A teszt használata előtt figyelmesen olvassa el a használati
  utasítást! A teszt csak akkor ad megbízható eredményt, ha
  a használata során valamennyi utasítást betartották. Szigorúan kövesse a megadott vér és puffer oldat mennyiségeket,
  csakúgy, mint a leolvasási időket.
 3. A teszt +4 C° és +30 C° között tárolandó. Semmiképpen ne
  fagyassza le!
 4. Ne használja a terméket, ha a csomagoláson jelzett szavatossági
  idő lejárt, vagy ha a belső védőcsomagolás megsérült.
 5. A terhességi vérteszt csak egyszeri meghatározásra alkalmas,
  többször ne használja fel!
 6. Gyermekek elől elzárva tartandó!
 7. Használat után a teszt valamennyi tartozéka eldobható a háztartási hulladékok közé.

Keresés