Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
9.990 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Raktáron

A TDS-3 víztisztaság mérő a víz oldott anyag tartalmának mérésére szolgáló készülék.

Ezzel a praktikus mérő műszerrel könnyedén megmérhetjük ivóvizünk oldott anyag mennyiségét (mg/liter, illetve ppm mértékegységben) és ezáltal kontrollálhatjuk a víztisztító, desztilláló berendezésünk hatásfokát is, illetve ellenőrizhetjük, hogy az ezekhez tartozó szűrőbetét elhasználódott-e már.

Minél magasabb az oldott anyag szint, annál nagyobb terhet ró a szervezet kiválasztó rendszerére.

Ellenőrizzük rendszeresen ivóvizünk, desztillált vizünk tisztaságát!

Leírás

A TDS-3 Víztisztaság mérő készülék előnyei:

 • egyszerű használat
 • gyors és pontos mérés
 • kisméretű, kompakt kivitelű gép, tartós műanyagból,
 • mérési tartománya: 0-9990 ppm (mg/L).
 • A mérési pontossága 1 ppm (1mg/l).
 • digitális hőmérővel ellátott készülék,
 • nagyméretű, jól olvasható digitális kijelző.
 • eredményt kimerevítő funkcióval rendelkezik.
 • TDS mérő készülék gyárilag kalibrált, de igény esetén kis csavarhúzóval állítható. Minden műszerhez ajándék tesztoldatot adunk!
 • A készülék automata hőmérséklet-kompenzációt végez (ATC).
 • A TDS mérő műszer minősítései: ISO, CE, WQA
 • 3 év garancia

A víz, mielőtt a poharunkba kerül, sokféle anyaggal érintkezik, kioldva azokból a különböző fémeket, sókat és ásványi anyagokat.

Minél magasabb a fogyasztott víz TDS szintje, annál nagyobb terhet ró a szervezet kiválasztó rendszerére, és annál nagyobb az esélye annak, hogy a szervezetbe nem kívánt anyagok kerülnek.

Mit jelent a TDS?

TDS rövidítés a ”Total Dissolved Solids” (Összes Oldott Szilárd Anyag) kifejezésből ered. A TDS mérés a víz vezetőképességének mérésén alapul. Minél tisztább a víz, annál kisebb a vezetőképessége, annál alacsonyabb a ppm érték! Szervezetünk számára az alacsonyabb ppm értékű vizek a legkedvezőbbek.

Az Amerikai Egyesült Államokban a maximum mértéke a TDS szintnek emberek számára 500 ppm. A csapvíz oldott anyag tartalma általában: 300-700 ppm, míg az ásványvizek oldott anyag tartalma fajtától függően: 200-2.000 ppm.

Víz és víz között óriási különbségek lehetnek, a különbséget azonban nem láthatjuk, viszont mérhetjük!

Teszteljük az ivóvizet vagy a szűrt, desztillált vizet mielőtt a család asztalára kerülne!

A TDS-3 víztisztaság mérő készülékkel rendszeresen ellenőrizhetjük az ivóvíz, desztillált víz tisztaságát!

’Dr Weixl-Várhegyi László természetgyógyász írása a TDS műszerről

A desztilláló készülékek legtöbbje 0,01 és 1,0 ppm értéken belül készít tiszta vizeket. Ez az érték attól is függ, hogy az alapvíz, amelyből készítik, azaz desztillálnak, milyen szennyezett, milyen telített szervetlen ásványi anyagokkal, vagy egyéb szerves és szervetlen szennyezésekkel!

Az ro. (reverz ozmózis) vízből, esővízből, jég-olvadékból, hóból,  készített desztilláltvizek 0,01- 0,04 ppm értékűek. Ha olyan ppm mérője van, amely csak egész értékeket mér, tizedeket, századokat nem, akkor a 0,5 felettieket már 1,1 ppm értékűnek mutatja. Egyébként minden háztartásban jó, ha van egy ppm-mérő műszer, melyet sokféleképpen és sok mindenre használhatunk.

Sokszor azért tűnik 1,0 ppm-nél is szennyezettebbnek még a frissen desztillált víz is, mert a desztillált víz fogadó, vagy tároló edénye nem tiszta, mert pl. azt csapvízzel mosták, öblítették ki! Ha ro, vagy desztillált vízzel öblítették volna ki, akkor biztosan nem lenne az így tárolt desztillált víz töménysége 1,0 ppm-nél magasabb. Ha nincs kellő mértékben lefedve a desztillált víz a tároláskor, akkor a levegőben lebegő, víz felületére jutó szennyeződésektől is emelkedhet a ppm értéke, főleg a tárolási idő függvényében. A tárolt edény falából is oldódhatnak ki ppm értéket növelő anyagok, mivel a teljesen telítetlen tiszta víznek, a desztillált víznek a legnagyobb a kioldó képessége.

A legtöbb pet-palack és némely műanyag palackok ezért nem ajánlottak desztillált víz tárolására, a kémiailag nem semleges fémedények pedig szintén nem alkalmasak tárolásra, mert növelik a ppm értékét. Még a pohár is, amibe mérés előtt öntjük a desztillált vizet, lehet szennyezett, s már akkor sem valós értéket kapunk a desztillált vizünk tisztaságáról!

'Dr.Weixl-Várhegyi László, metallográfus mérnök, természetgyógyász

Keresés