Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Youtube videók

Ár:
2.195 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Raktáron

A vesebetegeknek gyakorta semmilyen panaszuk nincs kezdetben, addig, míg a betegség késői fázisába nem jutnak. A megelőzés és rendszeres kontroll éppen ezért mindenképpen ajánlott mindenkinek!

A Vese rendellenesség gyorsteszt előnyei

 • egyszerű, gyors használat, eredmény 10 perc alatt
 • otthon, diszkréten elvégezhető
 • egészségpénztárban elszámolható

Teszteld egészséged egyszerűen, gyorsan a Vese rendellenesség gyorsteszt segítségével! Az albumin szint ellenőrzésével az esetleges vesekárosodás a legkorábbi szakaszban kimutatható, így a gyógykezelés is idejekorán megkezdődhet. Ne habozz, tesztelj!

Leírás

Hogyan működik a Vese rendellenesség teszt?

A máj által termelt fehérje (albumin) normál esetben egyáltalán nem, vagy csak nagyon kis mennyiségben található meg a vizeletben. Az albumin a legkisebb méretű fehérje, amely átjuthat a vese szűrőrendszerén, így a megemelkedett albumin szint a vese szűrőfunkciójának zavarára utal. Az albumin mérhető megjelenése a vizeletben a legkorábbi jelzője a vesekárosodásnak.

A Vese rendellenesség teszt lehetővé teszi a megemelkedett albumin szint kimutatását, így a veseproblémák korai észlelését. Ha a vesék megfelelően működnek, az albumin szintje ki sem mutatható a vizeletben, vagy 10 mg/L alatt van.

Melyek a Vese rendellenesség gyorsteszt előnyei?

 • egyszerű, gyors használat,
 • azonnali eredmény,
 • otthon, diszkréten elvégezhető,
 • eredmény 10 perc alatt,
 • egészségpénztárban elszámolható termék.

Teszteld egészséged egyszerűen, gyorsan a Vese rendellenesség gyorsteszt segítségével! Az albumin szint ellenőrzésével az esetleges vesekárosodás a legkorábbi szakaszban kimutatható, így a gyógykezelés is idejekorán megkezdődhet. Ne habozz, tesztelj!

A Vese rendellenesség teszt megvásárolható webáruházunkban, valamint patikákban és bioboltokban.

Melyek lehetnek a vese rendellenesség tünetei?

A vesebetegeknek gyakorta semmilyen panaszuk nincs kezdetben, addig, míg a betegség késői fázisába nem jutnak. A megelőzés és rendszeres kontroll éppen ezért mindenképpen ajánlott mindenkinek!

Kinek ajánlott elvégezni a Vese rendellenesség tesztet?

 • cukorbetegeknek (évente)
 • magas vérnyomással küzdőknek (évente)
 • vesebetegség korai felismerésének szempontjából mindenkinek ajánlott

Röviden a vese működéséről

A vese sokrétű feladatot lát el a szervezetben, kiválasztó, méregtelenítő, szabályozó funkciót tölt be. A vese páros szerv, amely megtisztítja a vért a szennyeződésektől a vizeleten keresztül, valamint szabályozza a
só-, és vízháztartást, a sav-bázis egyensúlyt, a kalcium-anyagcserét, a vörösvérsejt termelést és a vérnyomást is. Óriási szűrő munkát lát el, hiszen percenként 1 liter vér halad keresztül rajta.

A vérben magas koncentrációban található albumin, mely egy a máj által termelt fehérje. Az egészséges vesék kiszűrik a fehérjéket a vizeletből, így normál esetben nem szivároghat albumin a vizeletbe. Az albumin a legkisebb fehérjeféleség, így ha az megjelenik a vizeletben, az vesekárosodásra utal.Ha a vesék megfelelően működnek, az albumin szintje ki sem mutatható a vizeletben, vagy 10 mg/L alatt van.

A cukorbetegek, magas vérnyomással küzdők fokozottan veszélyeztetettek

A magas vércukor, vérzsír szint, valamint a cukorbetegség és a magas vérnyomás vizelettel történő fokozott fehérjeürítést idézhetnek elő. Ezért cukorbetegeknek, magas vérnyomással küzdőknek, érdemes rendszeresen ellenőrizni a vizeletet, hiszen ők kiemelten veszélyeztetettek a vesekárosodás szempontjából. A vesebetegség korai felismerése csökkentheti a súlyosabb vesekárosodás kockázatát. A vesék károsodása növeli a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának esélyét is, így az egészséges szív megőrzése szempontjából is fontos a vesék állapotának rendszeres ellenőrzése.

Mit tartalmaz a Vese rendellenesség teszt?

A doboz a teszt elvégzéséhez szükséges eszközöket tartalmazza, mint:

1 db lezárt alumínium tasak, benne:

 • 1 db Vese rendellenességi  tesztcsík
 • 1 db páraelszívó párna

A dobozban található még:

 • 1 db műanyag vizeletgyűjtő tartály
 • 1 db használati utasítás

A Vese rendellenesség gyorsteszt CE minősítéssel rendelkezik.

FIGYELEM: Az alumínium tasakot csak akkor nyissa fel, ha mindent előkészített a teszt elvégzéséhez! A páraelszívó párna nem vesz részt a tesztelési folyamatban.

Mikor kell a Vese rendellenesség tesztet elvégezni?

A tesztet lehetőség szerint az első reggeli vizeletürítésnél gyűjtött mintával ajánlott elvégezni.

Hogyan kell elvégezni a Vese rendellenesség tesztet?

1. Gyűjts vizeletmintát a mellékelt műanyag tartály felhasználásával. (A vizeletminta kb. ½ cm magasan álljon a gyűjtő edényben).
2. Tépd fel a védőcsomagolást (a bemetszésnél) és vegye ki belőle a tesztcsíkot úgy, hogy csak a megjelölt végén tartja. Dobd ki az alumíniumtasakot és a páraelszívó párnát!
3. Merítd a tesztcsíkot függőlegesen a gyűjtő edénybe, és helyezze az erre elkészített vágatba. Várj 5-10 másodpercet. A vizeletminta szintje nem érheti el a tesztcsíkon a kis nyilak alá nyomtatott kék vonalat!
4. Vedd ki a tesztcsíkot a gyűjtőedényből, és helyezd vízszintes felületre. Várd ki a reakcióidőt!
5. Olvasd le az eredményt 5-10 perc múlva. Ne értékeld a tesztet 15 perc eltelte után!

Az eredmény értékelése

Az eredmények értékeléséhez össze kell hasonlítani a teszt csík színerősségét a kontrol csík színével.

Pozitív eredmény

A teszt pozitív, ha a kontrol csík elszíneződése sokkal erősebb a teszt csíkénál. Az eredmény azt mutatja, hogy a vizsgált vizeletben az albumin szintje meghaladja a 20mg/L értéket. Javasolt, hogy konzultáljon az orvosával. Normál érték: 20 mg/24 óra

Határérték

Az eredmény határértéken mozog, ha a teszt csík és a kontrol csík elszíneződése azonos intenzitású. Ez az eredmény azt jelzi, hogy a vizsgált vizeletben az albumin 10 és 20 mg/L között található.

Negatív eredmény

Negatív a teszt eredménye abban az esetben, ha a teszt csík elszíneződése sokkal erősebb a kontrol csík elszíneződésénél. Ez az eredmény azt jelzi, hogy a vizsgált vizeletben az albumin szintje 10 mg/L alatt van.

Érvénytelen eredmény

Érvénytelen a teszt és értékelhetetlennek minősül, ha egyetlen csík sem látható a tesztpapíron. Ajánlott a vizsgálatot egy új teszttel és friss vizeletmintával megismételni.

Teszteld egészséged egyszerűen, gyorsan a Vese rendellenesség gyorsteszt segítségével! Az albumin szint ellenőrzésével az esetleges vesekárosodás a legkorábbi szakaszban kimutatható, így a gyógykezelés is idejekorán megkezdődhet. Ne habozz, tesztelj!

GYIK

Gyakran Ismételt Kérdések

1. Hogyan működik a Vese rendellenesség teszt?

A vesék tisztítják meg a vért a szennyeződésektől. Vesekárosodás esetén nem tudják kiszűrni a fehérjéket, így a vizelet fehérjeszintje megnövekszik. Ha a vesék megfelelően működnek, az albumin szintje ki sem mutatható a vizeletben, vagy 10 mg/L alatt van.

A Vese rendellenesség teszt egy immunkromatográfiás gyorsteszt az albumin kvalitatív meghatározására a vizeletben. Használatával 10 perc alatt kimutatható a magas albumin koncentráció. A Vese rendellenesség teszt lehetővé teszi a megnövekedett albumin koncentráció kimutatását a vizeletben.

2. Nem az első reggeli vizelettel végeztem el a tesztet. Még mindig érvényesnek vehető a kimutatott eredmény?

Az alkotórészek koncentrációja a reggeli első vizeletben a legmagasabb. A legmegbízhatóbb eredmény elérése érdekében ajánlatos ezzel a mintával elvégezni a tesztet. Ezzel együtt, a teszt a nap bármely szakában vett vizeletmintával elvégezhető.

3. Több mint 10 másodpercig felejtettem a tesztet a mintában. Ezzel együtt pontos eredményt kaphatok?

Igen, néhány másodperces eltérés nem fogja befolyásolni a pontosságot.

4. Kevesebb, mint 5 másodpercig hagytam a tesztet a mintában. Pontos eredményt kaphatok?

Nem, mivel a felszívott minta mennyisége túl kevés lesz.

5. Mit kell tennem, ha az eredmény pozitív?

Ha az eredmény pozitív, az azt jelenti, hogy a vizsgált vizeletben 20mg/L mennyiségnél több albumin található. Mivel az albumin mennyisége a nap során változik, ismételd meg a tesztet néhány nap elteltével. Amennyiben ismét pozitív eredményt kapsz, konzultálj orvossal, az eredményeket és a tájékoztatót megmutatva.

6. Mit kell tennem, ha az eredményem a határértéken van?

A határérték eredmény azt jelzi, hogy 10 mg/L feletti, de 20 mg/L alatti az albumin koncentrációja a vizeletben. Nincs szükség speciális vizsgálatra, de időről-időre ellenőrizd a vizelet albumin szintjét.

7. ktívan sportolok. Befolyásolhatja ez a tesztem eredményét?

Igen, az intenzív fizikai igénybevétel megemelkedett albuminszintet idézhet elő a vizeletben. Ne sportolás után végezd el a tesztet!

8. Van-e más egyéb körülmény, amelyet figyelembe kell venni a teszt értékelése során?

Igen. Ilyen a lázas állapot, várandósság, fertőzések alatti állapot. Ezek a körülmények mind kihatással vannak a vizelet albuminszintjére.

9. Követnem kell-e speciális étrendet?

A teszt elvégzése előtti napon a túlzott, vagy nem elegendő folyadékbevitel hamis negatív, vagy pozitív eredményhez vezethet. Ezért annyi folyadékot igyunk, mint általában szoktunk.

10. Gyerekeken is elvégezhető a Vese rendellenesség teszt?

Igen gyerekeken is elvégezhető, életkori megkötés nélkül.

 

Figyelmeztetések:

 • Ez a teszt külsőleg használatos in vitro diagnosztikai eszköznek minősül.
 • Ne nyeljük le egyik alkotórészét sem!
 • A teszt használata előtt figyelmesen olvassuk el a használati utasítást! A teszt csak akkor ad megbízható eredményt, ha a használata során valamennyi utasítást betartották. 
 • A teszt +4 C° és +30 C° között tárolandó.
 • Semmiképpen ne fagyasszuk le!
 • Ne használjuk a terméket, ha a csomagoláson jelzett szavatossági idő lejárt, vagy ha a belső védőcsomagolás megsérült.
 • A teszt csak egyszeri meghatározásra alkalmas, többször ne használjuk fel!
 • Gyermekek elől elzárva tartandó!
 • Használat után a teszt valamennyi tartozéka eldobható a háztartási hulladékok közé.
 • A gyorsteszt orvostechnikai eszköz, mely EP számlára is elszámolható. Kockázatokról olvassuk el a használati útmutatót, vagy kérdezzük meg a kezelőorvost!

Keresés