Tájékoztatjuk, hogy a honlap ún. cookie-kat használ anonimizált látogatottsági információk gyűjtése céljából, valamint bizonyos szolgáltatások ezek nélkül nem lennének elérhetőek. A honlap további használatával hozzájárulását adja a cookie-k tárolásához és felhasználásához. - Adatvédelmi nyilatkozat - Rendben
Billenő Navigáció
Kosaram

Terhességi gyorsteszt

(1db)
1 995 Ft

Elmarad a periódusa? Terhesség jelei tapasztalhatók? Babát szeretne? Ebben a fontos kérdésben nyilvánvalóan szeretne gyors és megbízható választ. Ha a válasz „igen”, biztosan azt is szeretné tudni, hogy a terhesség hányadik hetében van. A korai terhességi teszt segítségével a megtermékenyítést követő tizedik naptól számítva (azaz még a menstruáció kimaradá¬sa előtt) megtudhatja, hogy fennáll-e a terhesség – és azt is megtudhatja, hogy hányadik hétben van. Mindössze vizeletmintára és 5 percre van szüksége.
A korai terhességi teszt kimutatja, hogy terhes-e, amint a hCG-koncentrációja eléri a 12 NE/l (nemzetközi egység per liter) értéket a vizeletében. Pozitív eredmény esetén beszélje meg nőgyógyászával a további teendőket.

Terhes vagy sem? Vannak kérdések, amelyekre gyors választ szeretnénk.

Gyermeket szeretne, és nem győzi kivárni, hogy megtudja, hogy terhes-e? Ráadásul, ha a teszteredmény pozitív, biztosan azt is tudni szeretné, hogy a terhesség hányadik hetében van. Ebben az esetben tökéletes választás a korai terhességi teszt, amely a terhesség hetét is meghatározza.

Korai terhességi teszt a terhességi hét meghatározásával
Sokféle terhességi teszt létezik, de nem mindegyik mutatja ki a terhességet már 10 nappal a megtermékenyítés után, akár még a következő esedékes menstruáció előtt. Emellett a korai terhességi teszt azt is megállapítja, hogy Ön a terhesség hányadik hetében van.

Fogantatást követő hetek vagy terhességi hetek?
A teszt két különböző információt is megmutat a hetekre vonatkozóan: az egyik a megtermékenyítés utáni hetek száma, a másik pedig a terhességi hét. A különbség az, hogy a terhesség kezdete az utolsó menstruáció első napjától számítandó. E módszer alapján a terhesség összesen 40 hétből áll. A megtermékenyítés azonban az ovuláció, vagyis a ciklus legtermékenyebb szakasza után, tehát általában a 14. ciklusnap körül következik be. Ez azt jelenti, hogy ha például a korai terhességi teszt szerint az Ön terhessége a megtermékenyítéstől számítva 1-2 hetes, akkor valójában a terhesség 3-4. hetében jár.

Magas érzékenységű teszt
Tudni szeretné, hogy hogyan működik a teszt, és hogyan tudja ilyen korán kimutatni az eredményeket? Terhesség esetén a szervezet egy hCG (humán korion-gonadotropin) nevű terhességi hormont kezd el termelni. A terhesség korai szakasza alatt a szervezetben lévő hCG-koncentráció folyamatosan emelkedik. A hCG-szint közvetlenül a fogamzás után növekedni kezd, tovább emelkedik, és 2-3 naponta megkétszereződik. A terhességi teszt akkor mutatja ki a terhességet, amint a hCG-koncentrációja eléri a 12 NE/l (nemzetközi egység per liter) értéket a vizeletében. A hagyományos terhességi tesztek érzékenysége 20–25 NE/l, ezzel összehasonlítva a korai terhességi teszt nagyon érzékeny. Pozitív eredmény esetén beszélje meg nőgyógyászával a további teendőket.

nem
nem