Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Magnézium

Az egyik legfontosabb ásványi-anyag, ami testünk minden sejtjében jelen van. Fontos szerepe van az idegrendszer és az izomzat működésében, a szívizom munkájában, bizonyos enzim-folyamatokban. Stresszellenes és vérnyomás-csökkentő hatású. Részt vesz a szénhidrát-, fehérje-, zsíranyagcserében, a csontok felépítésében, a szív- és érrendszer működésében.

Ezt a szerteágazó funkciót kb. 20-30g magnéziumnak kell betöltenie, mely eloszlik a csontok, és sejtjeink belső terei között.

Az anyagcserében ellátott fontos szerepe miatt a magnézium-igényt a felvett kalória függvényében szokás megadni, de egy átlagos felnőttnek kb. 300mg szükséges naponta.

A magnézium-igényt növelheti a rendszeres, aktív sport, a várandósság, tablettás fogamzásgátlók használata, jelentősebb alkoholfogyasztás, vízhajtók szedése, zsíros ételek fogyasztása.

Kálciummal, foszforral, A-vitaminnal és B6-vitaminnal alkalmazva hatékonyabban felszívódik. A hasznosulást azzal is elősegíthetjük, ha étkezés közben vesszük be.

Természetes forrásai a zöldségfélék, halféleségek, hüvelyesek, csonthéjasok. Sajnos táplálkozásunk és termőtalajaink „silánysága” révén egyre kevesebb magnéziumot fogyasztunk, ezért ezt az ásványi anyagot általában pótolni kell.

Hiánytünetei lehetnek:  szívritmus-zavar, csontnövekedés csökkenése, depresszió, izomgörcsök, növekedhet a kálcium-oxalát tartalmú vesekőképződés kockázata, fejfájás, szédülés, koncentrációzavar.

A Vitamin Station termékei közül a Cal-Mag-D-K, az EveryOne, és a Magnesium-B6 tartalmaz magnéziumot.

Keresés