Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Króm - Kívánod az édességet?

A króm egy olyan esszenciális - nélkülözhetetlen - nyomelem, mely fontos szerepet játszik a szénhidrát-, fehérje- és zsír-anyagcserében. Hozzájárul az inzulin vércukorszint-szabályozó hatásához.

Sportolóknak kifejezetten ajánlott, mert a króm jótékonyan befolyásolja az aminosavak felszívódását. Ezzel lecsökkenhet az edzések közötti regenerációs idő, előnyösen változik a test zsír-izom aránya.

Fogyókúrázóknak is segítséget jelenthet, mert csillapítja az édesség utáni vágyat. A test zsír-izom arányának befolyásolásával csökkenthető a szélsőségesebb diétából adódó izomvesztés. Kevesen tudják, hogy sok diéta sikertelensége a krómhiányra vezethető vissza.

A króm felszívódása nagyon rossz: a nem szerves króm alig, 0,5-0,7 %-ban szívódik fel. 

Természetes forrásai: a húsfélékben, a sajtfélékben, a hüvelyesekben, és a teljes kiőrlésű gabona-magvakban található számottevő mennyiségű szerves króm. A szerves króm azt jelenti, hogy a krómhoz egy olyan szerves sav kapcsolódik, ami megkönnyíti felszívódását szervezetünkben.

Hiánytünete: Krómhiány következtében emelkedhet a koleszterin- és a vércukorszint. Növekszik szervezetünk inzulin-igénye, ami édességvágyban nyilvánul meg. Az öregedéssel párhuzamosan csökken a króm mennyisége szervezetünkben, mely könnyen vezethet vércukorszint-szabályozási problémákhoz, cukorbetegséghez is.

A Vitamin Station MegaChromium készítményében - követve a természet példáját - a króm szintén egy szerves savhoz, a pikolin-savhoz kapcsolódik a megfelelő hasznosulás érdekében.

A Mega Chromium 500 mcg króm-pikolinátot tartalmaz kapszulánként, és egy doboz több mint 3 hónapig elegendő.

 

Keresés