Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Youtube videók

Ár:
3.495 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 1.747,50 Ft/db

Kiszerelés: 2 db

MENO-Check - Menopauza gyorsteszt (2x)

Önellenőrzésre szolgáló eszköz a vizeletben található tüszőérlelő hormon kimutatására.

  • Otthon, diszkréten elvégezhető.
  • Megbízható eredmény 10 perc alatt.
  • A dobozban 2 db teszt található.

Leírás

ÖSSZEFOGLALÓ ÉS MAGYARÁZAT

A menopauzát az okozza, hogy a női szervezetben megváltozik a hormonális egyensúly. Ez a változás általában 45 éves kor körül kezdődik. A valódi jelek viszont csak 55 éves kor körül jelentkeznek. A menstruációs ciklus hosszának rendszertelensége a kezdődő menopauza (perimenopauza) korai jele. A tüszőérlelő hormon (FSH) mennyisége a menopauza ideje alatt nő. A Menopauza teszt akkor tudja kimutatni az FSH jelenlétét a vizeletben, ha a koncentrációja
25 mIU/ml vagy magasabb.

A CSOMAG TARTALMA

A csomagban két Menopauza teszt és egy használati utasítás található. Mindkét teszt egy lezárt alumínium tasakban van, amiben még egy páraelszívó párna található. Az eszközt felhasználásig a lezárt tasakban kell tartani. Ne használja fel a páraelszívó párnát.


HASZNÁLATI UTASÍTÁS

1. Tépje fel a védőcsomagolást a perforált résznél, és vegye ki a Menopauza teszt tesztkazettáját. A páraelszívó párnát dobja ki.

2. Vegye le a Menopauza teszt kupakját. Tartsa a Menopauza tesztet úgy, hogy az eredményablak ne Ön felé nézzen, a nedvszívó vég pedig nézzen lefelé.

3. Tartsa a nedvszívó véget közvetlenül a vizeletsugárba 5–10 másodpercig. Vigyázzon, hogy ne kerüljön egyetlen
csepp vizelet sem az eredményablak teszt- vagy kontrollfelületére. Ha úgy látja jobbnak, gyűjthet vizeletet egy tiszta és száraz, maradványoktól mentes edénybe, majd ebbe helyezheti 10 másodpercre a nedvszívó véget (az edény nem része a csomagnak).

4. Helyezze vissza a kupakot a Menopauza tesztre. Ekkor a vizeletminta érintkezésbe lép az egyes reagensekkel, és a teszt működésbe lép.

5. Helyezze a Menopauza tesztet egy száraz és sima felületre úgy, hogy az eredményablak felfelé néz.

6. 10 perc múlva olvassa le az eredményt. 15 perc eltelte után a teszt már nem értékelhető.

AZ EREDMÉNY KIÉRTÉKELÉSE

Az eredmény kiértékeléséhez össze kell hasonlítani a tesztablakban megjelenő FSH-csík színét a kontrollablakban látható kontrollcsík színével.

1. Pozitív eredmény:

Az eredmény akkor pozitív, ha az FSH-csík sötétebb, mint a kontrollcsík. Ez azt jelzi, hogy az FSH-szint minimum 25 mIU/ml. Ebben az esetben 5–7 nap múlva el kell végezni a második tesztet, mert az FSH koncentrációja a menstruációs ciklus alatt változhat. Ha ekkor is pozitív az eredmény, fennáll a menopauza lehetősége. Javasoljuk, hogy forduljon nőgyógyászhoz, aki felállítja a pontos diagnózist.

2. Negatív eredmény:

Az eredmény akkor negatív, ha a kontrollcsík sötétebb, mint az FSH-csík. Ez azt jelzi, hogy az FSH koncentrációja alacsonyabb, mint 25 mIU/ml, vagyis valószínűleg nem áll fenn a menopauza lehetősége.
Figyelem! Előfordulhat, hogy az FSH-csík egyáltalán nem jelenik meg.

3. Érvénytelen eredmény:

Ha a kontrollcsík nem jelenik meg, az eredmény nem értékelhető, és érvénytelennek kell tekinteni. Ebben az esetben ajánlott egy új Menopauza teszttel és friss vizeletmintával megismételni a vizsgálatot.

Figyelmeztetések:

1. Ez a teszt kizárólag in vitro használatos orvosdiagnosztikai eszköz. Csak külső használatra. NE NYELJE LE.

2. A teszt használata előtt figyelmesen olvassa el a használati utasítást. A teszt csak az utasítások pontos követése esetén ad megbízható eredményt.

3. Tárolja +4 °C és +30 °C közötti hőmérsékleten. Ne fagyassza le.

4. Ne használja fel a tesztet, ha a címkén vagy a tasakon feltüntetett lejárati dátum elmúlt, vagy ha a tasak sérült.

5. A Menopauza gyorsteszt kizárólag egyszer használatos.

6. Gyermekektől elzárva tartandó.

7. Várandós és hormonkezelt nők vizelete nem vizsgálható.

8. Használat után a teszt valamennyi eleme eldobható a háztartási hulladékok közé.

GYIK

1. Hogyan működik a Menopauza teszt?

A nőknél egy átlagos hormonciklus 28 nap. Az FSH (tüszőérlelő hormon) szekréciója tüszőérést vált ki, az LH (luteinizáló hormon) szekréciója pedig az ovulációt serkenti. Az FSH- és LH-szintek meghatározása segít felismerni a menstruáció és az ovuláció elmaradását.

A menopauza átlagosan 51 éves korban jelentkezik, az egyéntől függően 45 és 55 év között. A menopauzát a hormonegyensúlyban bekövetkező jelentős változás okozza. A rendszertelen menstruációs ciklus gyakran a menopauza kezdetének első jele. Más tünetek is utalhatnak a menopauzára, például hőhullámok, álmatlanság, erős szívdobogás, szájfekély, fogínygyulladás, hajhullás, hüvelyszárazság, csontritkulás, hidegrázás vagy fokozott izzadás. A Menopauza teszt a tüszőérlelő hormon (FSH) magas szintjét mutatja ki a vizeletből, ami a menopauza egyik jele lehet.

A Menopauza teszt az emberi szervezetben lévő FSH-szint érzékelésére egy antitestpárt használ. A reagens maradékát felfogó kontrollcsík megjelenik a teszt kontrollfelületén. Ha pozitív az eredmény, az azt jelenti, hogy az FSH koncentrációja magasabb, mint 25 mIU/ml (a WHO* által meghatározott referenciaérték).

2. Mikor használható a teszt?

A teszt a menstruációs ciklus bármelyik időpontjában használható.

3. Melyik a legjobb időpont a tesztelésre?

A teszt a nap bármelyik időszakában elvégezhető, de mivel a reggeli első vizelet tartalmazza legnagyobb mennyiségben az FSH-t, ekkor a legeredményesebb a vizsgálat.

4. Lehet hibás az eredmény?

A teszt csak az utasítások pontos követése esetén ad megbízható eredményt. Ha viszont a Menopauza tesztet a vizsgálat elvégzése előtt nedvesség éri, adhat hibás eredményt. Előfordulhat az is, hogy a Menopauza teszt teljesen torz eredményt mutat (például pozitív lesz egy fiatal nő esetében). Ellentmondásos vagy váratlan eredmény esetén javasoljuk, hogy forduljon nőgyógyászhoz, mert bizonyos egészségi problémák indukálhatnak helytelen diagnózist.

5. A nedvszívó vég 10 másodpercnél tovább volt a vizeletben. Megbízható lesz az eredmény?

Igen. Néhány másodperc nem befolyásolja az eredményt.

6. A nedvszívó vég 5 másodpercnél kevesebb ideig volt a vizeletben. Megbízható lesz az eredmény?

Nem, mert elégtelen lehet a minta mennyisége.

7. Mit kell tennem, ha az eredmény pozitív?

Ha az első Menopauza teszt eredménye pozitív, 5–7 nap múlva el kell végezni a második tesztet. Ha a második teszt eredménye is pozitív, akkor az FSH-szint szokatlanul hosszú ideig maradt magas, ami menopauzára utalhat. Forduljon nőgyógyászhoz, aki felállítja a helyes diagnózist.

8. Mit kell tennem, ha az eredmény negatív?

Ha negatív az eredmény, az azt jelenti, hogy az FSH-szint alacsonyabb, mint 25 mIU/ml, tehát valószínűleg nincs szó menopauzáról. Ha mégis észleli magán a menopauza fent felsorolt jeleit, javasoljuk, hogy végezze el újra a tesztet 40–60 nap múlva, vagy forduljon nőgyógyászhoz.

9. Használható a teszt fogamzásgátlásra?

Nem, a teszt nem erre való, és nem is használható ilyen célra. 

10. A hormonális fogamzásgátló (tabletta) elhagyása befolyásolhatja az eredményt?

Ha fogamzásgátlót használt, és éppen most hagyta abba, a ciklusa egy időre rendszertelenné válhat, ami befolyásolhatja az eredményt. Javasoljuk, hogy várjon meg két ciklust, és csak azután használja a Menopauza tesztet.

11. Az életkorom alapján már fennállhat nálam a menopauza. Elvégeztem a tesztet, az eredménye pozitív, de a menstruációs ciklusom még rendszeres. Ez miért lehet?

A pozitív teszt azt jelzi, hogy az FSH-szint minimum 25 mIU/ml, vagyis a menopauza folyamata valószínűleg elkezdődött. Menopauzáról akkor beszélhetünk, ha 12 hónapig nem jelentkezik menstruáció. Ez a biológiai változás azonban fokozatos a nők életében, és valamikor mindenképpen megelőzi az ún. perimenopauza időszaka. Ezért fordulhat elő, hogy szabályos menstruációs ciklus mellett is pozitív eredményt ad a teszt. Valószínűleg a perimenopauza fázisa zajlik éppen.

12. Mennyire megbízható a Menopauza teszt?

A Menopauza gyorsteszt igen pontos. A megbízhatóságát igazolja, hogy több mint 10 éve használják a szakemberek is. A felmérések alapján az átlag pontossága 92,8% referenciamódszerek mellett. Bár a teszt megbízható, előfordulhat, hogy hamis pozitív vagy hamis negatív eredményt ad.

*World Health Organisation (Egészségügyi Világszervezet)

 

Tudnivalók a Menopauza tesztről és a tüszőérlelő (FSH) hormonról:

http://www.doctissimo.fr/html/sante/femmes/sa_604_menopause02.htm

https://fr.scribd.com/document/359925965/55-Poly-1-Menopause

Keresés