Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
8.350 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Nincs készleten

MACSKA, PORATKA és POLLEN allergia kimutatására válaszd a Légúti allergiatesztet
Kombinált teszt (3 in 1) 10% kedvezménnyel

Macska allergia kimutatására alkalmas otthon végezhető specifikus IgE gyorsteszt

 • egyszerű, gyors használat, laboratóriumi pontosságú
 • 4 egyszerű lépés a pontos eredményért 30 perc alatt
 • gyermekeken is elvégezhető, korhatár nélkül!
 • nem szükséges az allergiás tünet megléte a teszt elvégzésekor
 • egészségpénztárban elszámolható termék

Minél előbb derül fény egy esetleges allergiára, annál hamarabb megkezdhető a gyógykezelés és a tünetek is annál hamarabb fognak megszűnni!

Leírás

A macska allergia

A macskák közelsége akár minden 5. embernél is okozhat allergiás reakciót. A közhiedelemmel ellentétben nem a macskaszőr váltja ki az allergiát, hanem a nyálukban, vizeletükben lévő fehérje. Mivel a macskák gyakran tisztálkodnak, nyalogatják a bundájukat, így az allergénnel könnyen érintkezhet a velük egy légtérben élő gazdi. A macskaszőrre tapadt allergének könnyen szállnak szét a lakásban, vagy ragadnak a ruhára, ágyneműre is.

Az Imutest Macska allergia Teszt segíthet megbizonyosodni, hogy vajon allergiásak vagyunk-e erre az allergénre. A macska allergia leggyakoribb tünetei: tüsszögés, orrfolyás, szemviszketés, orrviszketés, viszkető nyelv, bőrpír, kiütések, piros foltok, duzzanatok, ödémák.

Derítsd ki minél előbb, hogy a család házi kedvence okozza-e a fenti tüneteket!

A Macska allergia teszt működési elve

Az Imutest Macska allergia teszt egyszerű, biztonságos és pontos módja a vérben lévő összes Immunoglobulin E (IgE) allergia antitestek magas szintjének kimutatására. A magas IgE szint az allergiára való fokozott hajlamra utal.

A teszt csak minimális vérmintát igényel, amelynek levétele higiénikus és minimális kellemetlenséggel járó folyamat.

A teszt az év bármely szakaszában használható. Nem szükséges az allergiás tünet megléte a teszt elvégzésekor. Gyógyszerszedés szüneteltetése nem indokolt a teszt használatakor.

A gyorsteszt előnyei:

 • egyszerű, gyors használat,
 • 4 egyszerű lépés a pontos eredményért 30 perc alatt
 • otthon kényelmesen, egyszerűen és gyorsan elvégezhető egy csepp vérből
 • gyermekeken is elvégezhető, korhatár nélkül!
 • laboratóriumi pontosságú
 • A teszt az év bármely szakaszában használható.
 • egészsépénztárban elszámolható termék

Mik lehetnek az allergia tünetei?

 • viszkető orr, orrdugulás, orrfolyás,
 • viszkető, fájó, piros, könnyes szemek
 • tüsszentés,
 • fejfájás
 • száraz, fájó, viszkető torok, köhögés, nyelési vagy beszéd nehézségek
 • köhögés, asztmás légzés
 • hasi fájdalmak, görcsök, puffadás, hasmenés, hányás
 • ekcéma, viszkető bőr, bőrpír, kiütések

Kiknek ajánljuk a Macska allergia gyorstesztet?

 • Azoknak, akik a fenti tüneteket észlelik magukon,
 • Akiknek visszatérő panaszaik vannak, és szeretnék megtudni, hogy macska allergia áll-e a háttérben
 • Azoknak, akik egy légtérben élnek házi kedvencükkel.
 • Abban az esetben is érdemes ellenőrizni az IgE szintet, ha a családban előfordult már allergiás megbetegedés, mivel az allergiára való hajlam örökölhető

Általános tudnivalók az allergiáról

Az immunrendszer egyik legfőbb feladata, hogy szervezetünket megvédje a nem kívánt betolakodóktól, mint például a fertőzést és betegséget okozó baktériumoktól és vírusoktól. Az allergiás megbetegedésben szenvedő személyeknél az immunrendszer az ártalmatlan anyagokat (allergének) is betolakodóknak ismeri fel. Annak érdekében, hogy a szervezet megvédje magát, specifikus antitesteket (IgE) termel ellenük, melyek hatására más immunsejtekből allergiás tüneteket kiváltó anyagok szabadulnak fel. Ezek együttesen okozzák az allergiás tüneteket.

Az allergia, mint népbetegség egyre elterjedtebb a világon. Becslések szerint a világon minden harmadik embert érint élete folyamán, Magyarországon pedig minden évben 2 millió ember (a népesség 20 %-a) érdeklődik az allergiás megbetegedésekre irányuló kezelések iránt.

Amennyiben az IgE szintje meghaladja az átlagértéket, konzultáljunk orvosunkkal, aki specifikus, az allergén anyagokat pontosan meghatározó vizsgálatokat rendelhet el, ami a későbbiekben személyre szabott kezelést tesz lehetővé.

Az Allergia teszt a vérben található IgE szintjét méri, ezáltal alkalmas az allergiás túlérzékenység kimutatására.

A Macska allergiateszt tartalma:

 • az ujjbegyszúró lándzsa
 • a kapilláris,
 • a reagenst tartalmazó zacskó,
 • a tesztegységet tartalmazó alumínium tasak,
 • használai utasítás.

Mit tehetünk, ha allergiások vagyunk a macskára, de nem szeretnénk tőle megválni?

 • Gondoljuk át, hogy van-e lehetőség, hogy a macska ne a lakáson belül éljen velünk.
 • Mossunk gyakran kezet, ha macskáztunk.
 • A hálószobába lehetőség szerint ne engedjük be a macskát.
 • Tisztítsuk magas hőfokon, gyakran az ágyneműt.
 • Tartsuk tisztán a macska ágyikóját is.
 • Használjunk HEPA filterrel ellátott porszívót.
 • Ha van lehetőségünk szerezzünk be gőzölős tisztító berendezést otthonra.
 • Ha sikerül, fürdessük rendszeresen a macskát.
 • Konzultáljunk orvosunkkal a gyógyszeres kezelés lehetőségéről.

A Macska allergia teszt használata

A vérminta gyűjtése

A teszt elvégzéséhez csak egy kis vércseppre van szüksége, aminek a levétele egyszerű folyamat és csak egy enyhén kellemetlen. NE használjuk az ujjbegyszúró lándzsát, ha arról a kék kupak hiányzik.

A szabad kéz hüvelykujjával óvatosan végezzünk az ujjbegy felé haladó nyomó mozdulatokat azon az ujjon, ahonnan a mintavétel történik (a középső vagy a gyűrűs ujj a legjobb).

Csavarjuk és tépjük le a kék kupakot az ujjbegyszúró lándzsáról, hogy szabaddá váljon az eszköz fehér, rugós feje. Az ujjbegyszúró lándzsák a kupak levételét követően az ujjbegyre nyomás útján aktiválódnak. Hüvelykujjunk és mutatóujjunk segítségével fogjuk meg a lándzsát a két oldalánál fogva és végezzünk egy határozott nyomó mozdulatot az ujjunkra addig, amíg egy kattanást nem hallunk. Az egyszer használatos tű, szúrás után azonnal visszaugrik a helyére és többször nem használható. Egy száraz törlőkendővel töröljük le az első vércseppet. Ha nehézségeink támadnak az ujjbegyszúró használatával, illetve a megfelelő mennyiségű vér levételével, keressük fel a termék helyi forgalmazóját. Nagyon fontos, hogy a lándzsát határozottan nyomjuk az ujjbegyvég irányába, különben nem tud helyes szúrást végezni

A szükséges vérmennyiség összegyűjtése

A megszúrt ujjunkat még felfelé tartva, folytassuk a szabad kezünk hüvelykujja segítségével az ujjbegy felé történő gyengéd masszírozást egy nagy vércsepp megjelenéséig. A megszúrt ujjunkat még mindig felfelé tartva, érintsük a vízszintesen tartott kapillárist a vércsepphez, hogy az felszívja a szükséges mennyiségű vért. Addig folytassuk a kapillárisba a minta gyűjtését, amíg a vér eléri a vonalat. A kapilláris reakció hatására a kapilláris a jelzésig automatikusan feltöltődik vérrel.

FIGYELMEZTETÉS: A kapilláris vérrel való feltöltődése automatikus: Soha ne nyomjuk össze a ballont a mintavétel alatt. Túl sok vagy túl kevés vérmennyiség használatával téves eredményeket kaphatunk.

A vérminta becseppentése a teszt egységbe

A vérminta kiengedéséhez érintsük a kapilláris hegyét a teszt egységen található KISEBB lyukba, majd a ballon összenyomásával nyomjuk a vért a lyuk aljába. Ha a vér nem jön ki, tartsuk a kapillárist a lyukra merőlegesen, majd a kapilláris mindkét oldalán lévő fekete jelzésnél fogva nyomjuk össze a ballont. Várjunk megközelítőleg 1 percet, amíg a vérminta felszívódik, majd dobjuk ki a kapillárist.

Reagens hozzáadása

Óvatosan csavarjuk le a reagenst tartalmazó fiola kupakját, majd öntsük annak tartalmát a nagyobb lyukba. Ezután várjunk pontosan 10 percet. Ne mozgassuk vagy emeljük fel a teszt egységet, miután hozzáadta a reagenst! Ha a reagenst tartalmazó fiola nem teljesen van feltöltve halványkék folyadékkal, keressük fel a termék helyi forgalmazóját.

A csúszka kihúzása

Csak a pontosan 10 perces várakozás után emelje fel a teszt egységet vízszintesen tartva, és húzza ki a kék csúszkát, amíg érzi, hogy az bekattant a helyére. Ekkor a teszt működésére utaló jelzés kékről fehér színre változik. Tegye le a teszt egységet egy vízszintes felületre és hagyja azt zavartalanul állni. Várjon, további 20 percet mielőtt leolvassa az eredményt.

Eredmények értékelése

Kontroll vonal

A „négyzet” jelzés mellett megjelenő halvány rózsaszín csík az összehasonlítást szolgálja.

A „kör” jelzés mellett nem szabad csíkot látnia.

Teszt eredmények

Pozitív

Ha a „háromszög” jelzés mellett megjelenő rózsaszín vagy piros csíkok intenzíven sötétebbek, mint a kontrol „négyzet” vonal mellett megjelenők, a normálisnál magasabb az allergia-antitestek szintje a vérben.

Egyes esetekben a kék csúszka kihúzása után már 5 perccel pozitivitás figyelhető meg, ami nagyon magas antitest szintre utal. Fontos, hogy ettől függetlenül várja meg a 20 percet és csak ekkor olvassa le az eredményt. 

Pozitív eredmény esetén keresse fel orvosát!

Negatív

Ha a csík színe hasonló vagy halványabb, mint a kontroll csík, akkor az allergia antitestek szintje normális. (Ha csík egyáltalán nem jelenik meg, az antitestek szintje nagyon alacsony, amely azt valószínűsíti, hogy Ön nem szenved allergiától).

20 perc elmúltával a teszt eredménye már nem változik. Az eredmények értelmezésében további segítséget nyújt a teszt leírás információs része. A pozitív eredmények megerősítéséhez elengedhetetlen a jelenlegi vagy korábbi tünetek megléte.

Derítse ki minél előbb, hogy a család házi kedvence okozza-e a az allergiás tüneteket! Minél előbb derül fény egy esetleges allergiára, annál hamarabb megkezdhető a gyógykezelés és a tünetek is annál hamarabb fognak megszűnni!

GYIK

Gyakran Ismételt Kérdések

A teszt gyermekeken is elvégezhető?
A teszt alkalmas gyermekek/felnőttek (bármely korban) szűrésére. 16 éves kor alatti gyermek vizsgálata szülő által végzendő.

Az eredmény értékelésénél a halványan megjelenő csík hogyan értelmezendő?
Természetesen fénynél nézve a halványan megjelenő csík is emelkedett IgE szintet jelent.

Anti-hisztamin tartalmú gyógyszer szedése befolyásolja az allergiateszt értékelhetőségét?
A gyorstesztek a vérben lévő IgE specifikus antitestek szintje alapján határozzák meg az eredményt, amelyre ezek a gyógyszerek nincsenek hatással.

A teszt elvégzése helyettesíti az orvosi konzultációt?
A teszt elvégzése elővizsgálatra alkalmas. Pozitív eredmény esetén, forduljunk orvoshoz!

A vérminta becseppentése esetén probléma-e a buborékok megjelenése?
Igen, a vérminta becseppentésekor ügyeljünk a buborék mentességre, ugyanis ez befolyásolhatja a mérési eredményeket.

A teszt futása alatt megmozdíthatom a tesztkazettát? 
Ne mozdítsuk el, vagy emeljük fel a tesztkazettát addig, amíg nem telt le a termékleírásban feltüntetett időtartam.

Egyetlen ujjbegyszúrásból több teszt is elvégezhető?
Egy ujjbegyszúrásból több allergiateszt is elvégezhető, ügyelve a megfelelő vérmennyiségek becseppentésére.

Mennyire fontos az inkubációs idők betartása?
Mindig ragaszkodjunk a használati leírás 4. pontjában feltüntetett inkubációs időkhöz. 

Mire kell ügyelnem a vérminta becseppentésekor?
A vérminta becseppentésekor nagyon fontos, hogy a minta teljes tartalmát a lyuk aljába nyomjuk ki és ne a lyuk falára.

Figyelmeztetések:

 • Ez a teszt külsőleg használatos in vitro diagnosztikai eszköznek minősül.
 • CE számmal rendelkezik: CE0344
 • Ne nyelje le egyik alkotórészét sem!
 • A teszt használata előtt figyelmesen olvassa el a használati utasítást! A teszt csak akkor ad megbízható eredményt, ha a használata során valamennyi utasítást betartották. Szigorúan kövesse a megadott vér és puffer oldat mennyiségeket, csakúgy, mint a leolvasási időket.
 • A teszt +4 C° és +25 C° között tárolandó.
 • Semmiképpen ne fagyassza le!
 • Ne használja a terméket, ha a csomagoláson jelzett szavatossági idő lejárt, vagy ha a belső védőcsomagolás megsérült.
 • A teszt csak egyszeri meghatározásra alkalmas, többször ne használja fel!
 • Gyermekek elől elzárva tartandó!
 • Használat után a teszt valamennyi tartozéka eldobható a háztartási hulladékok közé.
 • A gyorsteszt orvostechnikai eszköz, mely EP számlára is elszámolható. Kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

Keresés