Tájékoztatjuk, hogy a honlap ún. cookie-kat használ anonimizált látogatottsági információk gyűjtése céljából, valamint bizonyos szolgáltatások ezek nélkül nem lennének elérhetőek. A honlap további használatával hozzájárulását adja a cookie-k tárolásához és felhasználásához. - Adatvédelmi nyilatkozat - Rendben
Billenő Navigáció
Kosaram

Gluténérzékenység PLUSZ gyorsteszt

(1 db)
5 190 Ft

Rendszeres puffadás, hasmenés, túlzott soványság vagy krónikus fáradtság miatt gluténérzékenységre gyanakszik? Ellenőrizze magát a Gluténérzékenység PLUSZ gyorsteszttel mielőtt gluténmentes diétába kezd!

A Gluténérzékenység PLUSZ IgA+IgG egy otthon elvégezhető gyorsteszt a gluténérzékenységre (cöliakiára) jellemző transzglutamináz– ellenes IgA és IgG antitestek kimutatására egyetlen csepp ujjbegyből vett vérből.

Melyek a Gluténérzékenység PLUSZ gyorsteszt előnyei?

 • azonnali eredmény egy csepp vérből,
 • 97%-os pontosság,
 • gyorsan, egyszerűen elvégezhető otthon is,
 • egészségpénztárban elszámolható termék!

A Gluténérzékenység Plusz tesztről bővebben

 

A Gluténérzékenység PLUSZ IgA+IgG egy egyszerű, gyors és megbízható, otthon elvégezhető teszt a köznyelvben helytelenül lisztérzékenységnek hívott gluténérzékenység (orvosi nevén coeliakia) megállapítására. A gyorsteszt a coeliakiára jellemző transzglutamináz– ellenes IgA és IgG antitesteket mutatja ki. Használatához elegendő egyetlen csepp ujjbegyből vett vérminta.

A teszt nagy előnye, hogy IgA és IgG antitestek jelenlétét is kimutatja, így rögtön fény derülhet még a rejtett gluténérzékenységre is.
Amennyiben korábban már végzett gluténérzékenység tesztet negatív eredménnyel, mely az IgA antitestek jelenlétét vizsgálta, és panaszai azóta is fennállnak, érdemes elvégeznie a Gluténérzékenység Plusz tesztet, mely a rejtett gluténérzékenységre jellemző IgG antitestek jelenlétét is képes kimutatni a vérben.

Melyek a Gluténérzékenység Plusz gyorsteszt előnyei?

 • gyors és egyszerű használat,
 • azonnali eredmény egy csepp vérből,
 • 10 perc alatt kiértékelhető,
 • megbízható 97%-os pontosság,
 • egyedülállóan IgA és IgG antitesteket is kimutat,
 • a rejtett gluténérzékenység kimutatására is alkalmas,
 • otthon, kényelmes körülmények között tesztelheti önmagát,
 • egészségpénztárban elszámolható termék.

Melyek lehetnek a gluténérzékenység tünetei?

 • krónikus hasmenés,
 • puffadás,
 • hasfájás,
 • vashiány, vérszegénység,
 • soványság,
 • fáradékonyság,
 • fejfájás,
 • tejcukor-emésztési zavar,
 • tápanyag felszívódási zavarok,
 • ödémák (pl. boka körül),
 • töredezett körmök,
 • viszkető, hólyagos kiütések,
 • csontritkulás,
 • gyermekkorban alacsony termet,
 • a növekedés lassulása,
 • visszatérő hólyagok a szájban,
 • máj-, és veseműködési zavar,
 • idegrendszeri problémák.

Rendelje meg a Gluténérzékenység Plusz gyorstesztet, mellyel egyszerűen kényelmesen ellenőrizheti egészségi állapotát! Ne feledje, minél előbb derül fény egy esetleges betegségre, annál hamarabb enyhülhetnek a kellemetlen tünetek.

Gluténérzékenység plusz gyorstesztA gyorsteszt megvásárolható webáruházunkban, valamint patikákban és bioboltokban. Egészségpénztárban elszámolható termék.

Kinek ajánlott elvégezni a Gluténérzékenység Plusz gyorstesztet?

 • gluténékenyek diéta melletti önellenőrzésére félévente-évente,
 • gluténérzékenyek 1. fokú rokonainak szűrésére,
 • azoknak, akiknek különböző tüneteik vannak, és valamilyen intoleranciára gyanakodnak

A gluténérzékenységről

A gluténérzékenység egy súlyos emésztőszervi autoimmun rendellenesség, amely az erre fogékony egyéneknél bármely életkorban kialakulhat egészen a csecsemőkortól kezdve. Ez a gyakori betegség, amely mára már a népesség egyre növekvő százalékát érinti, sokféle kellemetlen tünetet okoz, úgymint hasmenés, puffadás, fogyás, bőrbetegségek, alultápláltság. A gluténérzékenység okozója a kalászos gabonafélékben (pl. búza, rozs, árpa) lévő egyik fehérjecsoport (glutén), ami kiváltja a szervezet védekezőrendszerének reakcióját, melynek során transzglutamináz-ellenes antitestek (IgA, IgG) képződnek.

A Gluténérzékenység PLUSZ IgA+IgG segíti a gluténérzékenység felismerését, a diagnózist azonban minden esetben szakorvosnak kell megerősítenie. A betegség kezelése gluténmentes diétával lehetséges. A diéta szigorú betartásával a gluténérzékenységre jellemző antitestek szintje és a betegség tünetei csökkennek, s mindössze 6 hét elteltével teljesen kimutathatatlanná válnak, tehát, ha ön gluténmentes diétát folytat, a teszt valószínűleg negatív eredményt ad. Gluténmentes diétát csak szakorvosi utasítás alapján kezdjen el!

A teszt elvégzése

Mindig figyelmesen olvassa el az utasításokat a teszt elvégzése előtt! A Gluténérzékenység PLUSZ IgA+IgG egy egyszerű, gyors és megbízható, otthon elvégezhető teszt a gluténérzékenység megállapítására. A teszt elvégzéséhez szüksége lesz egy másodpercmutatós órára. Figyeljen arra, hogy elegendő fénnyel ellátott helyen végezze el. A teszthez mindössze egyetlen csepp vérre lesz szüksége, az elvégzés és leolvasás együttesen 5-10 percet vesz igénybe. A vérminta vétele alapvetően fájdalommentes.

A készlet tartalma:

1db lezárt alumínium tasak, benne: 1db tesztkazetta egy lezárt alumínium tasakban 1db mikropipetta 1db 1ml puffer oldatot tartalmazó cseppentő fiola 1db steril vérvételi lándzsa egyszeri használatra, 1 db ragtapasz, továbbá 1 db használati utasítás.

Gluténérzékenység plusz tesztA Gluténérzékenység Plusz gyorsteszt CE minősítéssel rendelkezik!

Előkészületek

A zárófóliát kinyitva készítse elő a teszt elvégzéshez szükséges valamennyi eszközt. Állítsa azokat egy stabil, sík felületre. A készlet egyes elemeinek könnyen elérhetőnek kell lenniük a teszt elvégzése során. A tesztet 10 percen belül el kell végezni. Nyissa ki a tesztkazetta csomagolását és készítse elő a műanyag pipettát, hogy könnyen használható legyen.

A vérminta gyűjtése

 • Fogja meg a lándzsát az egyik kezével, majd egy csavaró és húzó mozdulattal távolítsa el a kék műanyag sapkát a végéről. Figyelmeztetés: Ne használja a lándzsát, ha a kupak sérült vagy hiányzik!
 • Finoman masszírozza az ujjbegyét, és tisztítsa le egy alkoholos vattával, majd hagyja megszáradni.
 • Válassza ki az egyik ujján a felületet.
 • Nyomja erősen a lándzsa végét a letisztított ujjbegyéhez, amíg a lándzsa kioldódik.
 • Egy kis csepp vér fog kibuggyanni. Masszírozza az ujját az ujjbegye felé, hogy a vércsepp kissé megteljen.
 • Érintse hozzá a mikropipetta végét a vércsepphez. Ne nyomja össze a pipetta végét, a vér automatikusan fog felszívódni a pipetta belsejébe.

A minta tesztelése

A pipetta végén található buborék összenyomásával gyorsan cseppentse a vérmintát a tesztkazetta nyíllal jelölt kerek nyílásába.

Ellenőrizze, hogy a pipettából az összes vérminta kiürült-e, ha szükséges a pipetta újbóli összenyomásával segítse a folyamatot. Szükség esetén egy ujjával takarja le a kazetta légnyílását. Várjon 60 másodpercet.

Nyissa ki az egyszer használatos pufferoldatos fiolát, és adjon 4 csepp oldatot a vérmintához, ugyanabba a kerek mintavevő nyílásba.

Figyelem: ne adjon 4 cseppnél több oldatot a vérmintához, mert az megnehezítheti a teszt értékelését!

Várjon 5 percet, majd olvassa le az eredményt Attól fogva, hogy egy kék csík megjelenik a leolvasó ablakban a C jelzés alatt, úgy kell értékelni, hogy tesztet helyesen végeztük el, és jól működött. Amennyiben egy piros csík is megjelenik a leolvasó ablak jobb sarkában, a teszt eredményét pozitívnak kell értékelni (lásd: értékelés). Az eredményt 10 percen belül kell értékelni, 10 perc után az eredmény értékelhetetlen.A teszt eredményét a színek erőssége nem befolyásolja!

Gluténérzékenység tesztAz eredmények értékelése

Pozitív eredmény

A C (kontroll) jelű ablakban egy kék, és a T (teszt) jelű ablakban egy piros csík megjelenése azt jelenti, hogy a teszt pozitív.

Negatív eredmény

Ha a C jelű ablakban megjelenik a kék csík, de nincs piros csík a T jelű ablaknál, az eredmény negatív.

Érvénytelen eredmény

Ha nincs egyetlen csík sem, vagy csak a T jelű ablaknál látható a piros csík, az eredmény érvénytelen. A C jelű (kontroll) ablaknál mindig ott kell lennie a kék csíknak ahhoz, hogy a teszt eredménye érvényes legyen.

Pozitív eredmény: A coeliakiára jellemző IgA és/vagy IgG típusú antitesteket mutatott ki a vérmintából a teszt. IgA alultermelődés esetén a teszt az IgG antitesteket mutatja ki. Ez a körülmény nem befolyásolja a piros tesztcsík elszíneződését. Az IgA vagy IgG típusú antitestek egyedüli vagy együttes jelenléte coeliakiára utal. A diagnózis végleges felállításához keresse fel kezelőorvosát!

Negatív eredmény: Amennyiben a teszt sem az IgA sem az IgG típusú antitesteket nem mutatja ki, nagy valószínűséggel kizárható a coeliakia. Ha bármilyen aggasztó emésztőszervi panasza van, azt javasoljuk, hogy keresse fel az orvosát! Figyelmeztetés: Abban az esetben, ha helytelenül vagy nem elégséges mennyiségű mintával végzik el a tesztet, az eredmény téves lehet.

 

Rendelje meg a Gluténérzékenység Plusz gyorstesztet, mellyel egyszerűen kényelmesen ellenőrizheti egészségi állapotát! Ne feledje, minél előbb derül fény egy esetleges betegségre, annál hamarabb enyhülhetnek a kellemetlen tünetek.

 

Írja le saját véleményét
Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Kérem, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon
nem
nem

FIGYELMEZTETÉSEK

 1. Téves eredményhez vezethet, ha nem követi a használati utasításban leírtakat.
 2. Hamis negatív eredményhez vezethet, ha a teszt elvégzése előtt már glutén mentes diétát folytat a vizsgált személy. Ilyenkor a szervezetben termelődő ellenanyagok száma már a kimutatható mennyiség alá csökkenhet.
 3. Végleges diagnózist szakorvosnak kell felállítania a tünetek figyelembevételével és kiegészítő laborvizsgálatokkal.
 4. Gluténmentes diéta megkezdése előtt konzultáljon kezelőorvosával
 5. Sose használja a tesztet a lejárati időn túl.
 6. Ne használja a tesztet, ha a pufferoldat fiolája vagy a tesztkazetta alumínium tasakja sérült.
 7. A pufferoldat Proclin 300 (<0,01%)-at tartalmaz. Ne nyelje le!
 8. A Gluténérzékenység PLUSZ IgA+IgG érzékenysége 96.5%, specifikussága 97.3%
 9. Alkoholfogyasztás és a helyi érzéstelenítők használata nem befolyásolja a tesztet.
 10. Nagyon alacsony antitest szintnél előfordulhat, hogy a teszt hamis negatív eredményt mutat.
 11. Amennyiben az eredmény nem a várakozásának megfelelő, konzultáljon kezelőorvosával.
 12. Minden alkotóelem eldobható. Ne használja fel újra egyiket sem!
 13. Hulladékkezelés: a használat után valamennyi eszközt: a tesztkazettát, a lándzsát, a mikropipettát, a puffer oldatos fiolát és a törlőkendőt helyezze vissza az alumínium tasakba, tegye vissza a dobozába, majd dobja a normál háztartási hulladék közé.
 14. Gyermekek elől elzárva tartandó!
 15. A gyorsteszt orvostechnikai eszköz. A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát! 

Tárolás

Tárolja a tesztkészletet +8°C és +25°C között. Ne fagyassza le. Ne használja a dobozon, illetve az alumínium tasakon jelzett lejárati időn túl, illetve ha az alumínium csomagolás sérült.

Kapcsolódó termék