Tájékoztatjuk, hogy a honlap ún. cookie-kat használ anonimizált látogatottsági információk gyűjtése céljából, valamint bizonyos szolgáltatások ezek nélkül nem lennének elérhetőek. A honlap további használatával hozzájárulását adja a cookie-k tárolásához és felhasználásához. - Adatvédelmi nyilatkozat - Rendben
Billenő Navigáció
Kosaram

Férfi termékenység gyorsteszt

(1db)
4 995 Ft

A nem szándékosan gyermektelen párok gyakran kérdezik, mi ennek az oka. Ha az ok a férfinél keresendő, az ondófolyadékban található átlag alatti spermiumszám lehet felelős a fogamzás elmaradásáért. A nemzőképességi gyorsteszttel gyorsan és biztonságosan meghatározható, hogy az ondófolyadék elegendő spermiumot tartalmaz-e a petesejt megtermékenyítéséhez. Mindössze egy kis mennyiségű ondóra van szükséges és 7 percre.

Beteljesületlen a gyermek utáni vágy? Lehet, hogy alacsony a spermaszám.

Azok a párok, akik gyermeket szeretnének, gyakran teszik fel maguknak a kérdést: miért nem sikerül? Az egyik lehetséges ok az életkor vagy a hormonzavarok okozta alacsony spermiumkoncentráció, illetve a spermiumok nem megfelelő minősége, amit a spermiumok csökkent mozgékonysága vagy deformálódása okozhat. Egyesek szerint valójában Európa-szerte általános probléma a spermiumkoncentráció csökkenése.

A legtöbb férfinek azonban így is elegendő spermája van a megtermékenyítéshez
A spermiumszám általános csökkenéséről folyó vita egészen a ’90-es évek elejére nyúlik vissza. Bár számos esetben pusztán természetes fizikai okra vezethető vissza, hogy egy férfi nem képes a gyermeknemzésre, több tanulmányban említik a csökkent spermiumszám kialakulását, amiért többek között a dohányzást, a túlzott alkoholfogyasztást és akár a túl szoros nadrág viselését okolják. A további okok között a tejben megtalálható ösztrogént, a mobiltelefonok által kibocsátott sugárzást, a növényvédő szereket és a bizonyos műanyagok gyártása során használt lágyítószereket említik. Ettől még a férfiaknak nem kell kétségbeesniük. Valójában még most is nagy a bizonytalanság a spermiumkoncentráció csökkenését illetően, ami az 1989-es 87 millió spermium/ml értékről 2002-re 62 millió/ml-re esett vissza. Ennek ellenére az európai férfiak átlagos spermiumszáma még mindig sokkal magasabb, mint a WHO 4. számú kézikönyvében meghatározott 20 millió spermium/ml minimális normálérték.

A férfi termékenység gyorsteszttel ellenőrizhető a spermiumkoncentráció
Vannak azonban olyan esetek, amikor a párok sikertelenül próbálkoznak a gyermeknemzéssel. A gyermeknemzési képességet érintő problémák időszaka nagyon nehéz lehet. Ilyen esetekben segíthet annak kiderítése, hogy a pár melyik tagjánál állhat fenn a gyermek utáni vágy beteljesülését akadályozó probléma. Így a párnak lehetősége nyílik arra, hogy megbeszéljék a továbbiakat orvosukkal, és megfelelő megoldásokat találjanak ebben a csüggesztő helyzetben. A férfiak otthoni gyorstesztet végezhetnek az ondófolyadék spermiumkoncentrációjának meghatározására. A tesztet könnyű elvégezni, és nagyon gyorsan, hét percen belül kézben van az eredmény.

nem
nem

Kapcsolódó termék

  1. ProbFlora
    ProbFlora
    4 490 Ft