Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Mi volt előbb, a vírus vagy az ellenanyag?

A bodorrózsa egyszer már elnyerte az Európa gyógynövénye díjat. Lehet, hogy 2020-ban is ő lesz a győztes befutó? Ez év októberében magyar kutatók igazolták, hogy a növény leveleiből nyert kivonat gátolja a koronavírus szaporodását.

Elképzelhető, hogy a megoldást tálcán kínálja számunkra a természet, és az ellenszer már előbb létezett, mint a rettegett vírus?

Magyar eredmények

A CMC Déli Klinika kutatócsoportja, dr. Jankovics István virológus és klinikai mikrobiológus vezetésével kimutatta, hogy a mediterrán bodorrózsa elpusztítja az új koronavírust, illetve a fertőzés által okozott kóros immunológiai reakciókat is kedvezően befolyásolja. 

„A bodorrózsa-kivonat irányítja az úgynevezett citokin vihart, tehát egy súlyos immunreakciót, amely során a megtámadott emberi szervezet immunsejteket és proteineket termel, melyek más szerveket károsíthatnak. Egyes szakemberek szerint éppen ez az immunreakció lehet a fiatal COVID-19 betegek halálának az okozója” – fejti ki Jankovics István.

A Klinika vezérigazgatója kifejtette, hogy a mediterrán bodorrózsában található speciális hatóanyag koncentrált formában olyan polifenolokat tartalmaz, amelyek a vírusok felszínén lévő fehérjék élettevékenységét gátolják, ezáltal a vírus nem tud bejutni a sejtekbe.

A bodorrózsa sokoldalúsága

A magas koncentrációjú polifenol tartalomnak köszönhetően jelentős antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatása is van. A bodorrózsa vírusos, gombás és baktériumos fertőzések leküzdésében is támogatja a szervezetet. Sőt olyan esetekben is eredményes, amikor a szervezetnek elhúzódó, szövődményekkel járó fertőzésekkel kell megküzdenie. Segít eltávolítani a nehézfémeket, támogatva ezzel a szervezet méregtelenítési folyamatait.

Felhasználása

A vizsgálatok során kiderült, hogy a tiszta bodorrózsa-kivonat vírusellenes hatását az orvosi zsálya és a bíbor kasvirág tovább növeli. Együtt alkalmazva a gátló hatás erőteljesebb.

A bodorrózsa leveléből készült teának aromás, enyhén kesernyés íze van. Ízesítés nélkül, vagy mézzel is fogyasztható. 1 pohát teához 1 tk szárított növényt használjunk.

Hívd segítségül a természetet! Fogyassz Bodorrózsa teát vagy használj Bodorrózsa porkapszulát, ami orvosi zsályát és bíbor kasvirágot is tartalmaz!

Keresés