Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

E-vitamin

E-vitamin

Tokoferol néven is ismert, zsírban oldódó vitamin. Kémiai szerkezetét 1943-ban Fernholz ismerte fel. Jelentős antioxidáns hatással bír. A többi zsírban oldódó vitaminnal ellentétben csak rövid ideig raktározódik szervezetünkben. Fontos szerepet játszik az ideg- és keringési rendszer működésében, a bőr, és a haj egészségében. Javítja a sebgyógyulást, kedvezően befolyásolhatja a szexuális életminőséget. A nagyvárosi élet, a stressz, a túlzott telített zsír-fogyasztás terheléseit mérsékelheti szervezetünkben.

Hiánya izomsorvadást, meddőséget, vérszegénységet, kimerültséget okozhat.

Napi ajánlott mennyiség kb. 800mg. Emelhető az adagolás, ha családjában többször fordult elő szívinfarktus, szennyezett levegőjű helyen él (pl. nagyvárosban), szeretné lassítani az öregedési folyamatokat, vagy aktívan sportol.

Természetes forrásai a búzacsíra-olaj (csíráztatott magokból sajtolt olajok), gabona-magvak. Felszívódását elősegíthetjük C-vitamin és szelén együttes fogyasztásával.

Túladagolás esetén nem ismerünk káros mellékhatásokat. A Vitamin Station természetes E-vitamint tartalmazó étrend-kiegészítője védelmet nyújthat sejtjeinknek a káros oxidatív folyamatokkal szemben, így számos betegség kialakulásának kockázatát csökkenthetjük. Túladagolásból eredő betegségét nem ismerjük.

 

Termékeink közül az E-vitamin, Co Q10 és az EveryOne multivitamin tartalmaznak E-vitamint.

Keresés