Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
5.990 Ft
4.190 Ft
Kedvezmény: 30%
Menny.:db
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 4.190,00 Ft/db

A D-vitamin-szint ellenőrzésére szolgáló kromatográfiás immunteszt ujjbegyből vett vérből.

  • Pillanatok alatt tesztelheted immunrendszered állapotát
  • Egyszerű használat
  • Megbízható eredmény 1 csepp vérből azonnal
  • a D-vitamin-hiány megállapítására szolgál

A D-vitamin hiány számos más betegséggel együtt jár, beleértve a rákot, a szív-és érrendszeri betegségeket, autoimmun betegségeket, a cukorbetegséget és a depressziót.

Tudd meg, hogy csontjaid és immunrendszered megfelelő ellátásban részesülnek-e!
Győződj meg róla, hogy szükséges-e D-vitamint szedned!

Leírás

D-vitamin-szint gyorsteszt

A D-vitamin-szint ellenőrzésére szolgáló kromatográfiás immunteszt ujjbegyből vett vérből mutatja ki szemikvantitatív módon a 25-hidroxi-D-vitamin (25(OH)D) jelenlétét. A teszt előzetes diagnosztikai teszteredményt ad, és a D-vitamin-hiány megállapítására szolgál.

ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK

A D-vitamin elnevezés a zsírban oldódó vitaminok egy csoportjára, a szekoszteroidokra utal, melyek elősegítik a kalcium, a cink, a vas, a magnézium és a foszfátok felszívódását a bélrendszerből. Ebben a csoportban az emberi szervezet számára legfontosabb két vegyület a D3- és a D2-vitamin.[1] A D3-vitamint természetes módon állítja elő az emberi bőr ultraibolya-sugárzás hatására, a D2-vitamint pedig főként tápanyagokkal visszük be. A D-vitamin a májba kerülve 25-hidroxi-D-vitaminná alakul át. A gyógyászatban a D-vitamin szervezetben lévő koncentrációjának ellenőrzésére 25-hidroxi-D-vitamint kimutató vértesztet használnak. A 25-hidroxi-D-vitamin (a D2 és D3) vérkoncentrációja tükrözi ugyanis legjobban a D-vitamin általános szintjét.

A D-vitamin-hiány világméretű betegség.[2] A szervezetben gyakorlatilag minden sejt rendelkezik D-vitamin-receptorokkal, vagyis a megfelelő működéshez mindnek megfelelő szintű D-vitaminra van szüksége. A D-vitamin-hiányhoz kapcsolódó egészségügyi kockázatok sokkal súlyosabbak, mint azt korábban gondoltuk. A vitaminhiány különféle súlyos betegségekhez vezethet: csontritkulás, csontlágyulás, szklerózis
multiplex, szív- és érrendszeri betegségek, terhességi szövődmények, cukorbetegség, depresszió, sztrók, autoimmun betegségek, influenza,
különböző ráktípusok, fertőző betegségek, Alzheimer-kór, elhízás és nagyobb mortalitás.[3]

ISMERTETŐ

A D-vitamin-szintet ellenőrző immunteszt a kompetitív kötés elvén alapul. Tesztelés közben a minta a kapilláris erők hatására felfelé vándorol a kromatográfiás membránon. A membrán a tesztcsík régiójában 25(OH)D-antigénekkel van bevonva. Teszteléskor a mintában és a tesztcsíkon lévő 25(OH)D versenyre kel a konjugátumban található, limitált mennyiségű anti-25-OH-D-vitamin antitestekért. Minél magasabb a 25(OH)D koncentrációja a mintában, annál halványabb a T tesztcsík. Az eredmény a dobozban található színkártya segítségével olvasható le.
A teszt helyes működését az jelzi, hogy a kontrollcsík területén mindig megjelenik egy színes vonal. Ez azt mutatja, hogy a minta mennyisége elegendő, és a membránon végbemegy a felszívódás.

Ellenőrizd a D-vitamin szinted annak meghatározása érdekében, hogy szükséges-e szedni D-vitamin kiegészítőket! A D-vitamin gyorsteszt a nap bármely szakában használható.

Szakirodalom:
1. Holick MF (2006. március). High prevalence of vitamin D inadequacy and implications for health. Mayo Clinic Proceedings. 81 (3): 353–73.
2. Eriksen EF, Glerup H (2002). Vitamin D deficiency and aging: implications for general health and osteoporosis. Biogerontology. 3 (1-2): 73–7.
3. Grant WB, Holick MF (2005. június). Benefits and requirements of vitamin D for optimal health: a review. Alternative Medicine Review. 10 (2): 94–111.

FIGYELMEZTETÉSEK

A teszt végrehajtása előtt olvassa el a teljes betegtájékoztatót.
• Kizárólag in vitro diagnosztikai önellenőrzésre.
• A vérminta és a teszt közelében kerülje az evést, az ivást és a dohányzást.
• Tárolja száraz helyen, +2 °C és +30 °C között. Tartsa távol minden nedvességtől. Ha a műanyag tasak megsérült vagy nyitva van, ne használja fel a terméket.
• A gyorsteszt kizárólag előzetes tesztelési célokat szolgál. Ha többször is rendellenes eredményt ad, keresse fel az orvosát.
• Szigorúan tartsa be az előírt időket.
• A teszt kizárólag egyszer használatos. A tesztkazettát ne szedje szét, és ne érintse meg a tesztablakot.
• A tesztet tilos lefagyasztani vagy a csomagon jelzett lejárat után felhasználni.
• Gyermekektől elzárva tartandó.

GyIK

KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK

1. Hogyan működik a D-vitamin gyorsteszt?

Az emberi szervezetben a D-vitamin főként 25-hidroxi-D-vitamin formájában tárolódik. Ezért a D-vitamin általános szintjét a 25-hidroxi-D-vitamin koncentrációja tükrözi a legjobban. Amikor a 25-hidroxi-Dvitamin szintje alacsonyabb, mint 30 ng/ml, a teszt pozitív lesz, ami alacsony vagy súlyosan alacsony D-vitamin-szintet jelent. Ilyenkor D-vitamin-pótlás javasolt.

2. Mikor kell elvégezni a tesztet?

A 25-hidroxi-D-vitamin szintjét jelző tesztet klinikailag a csontlágyulás, a menopauzát követő csontritkulás, a renális oszteopátia és (gyerekeknél)
az angolkór diagnosztizálására, kezelésére és monitorozására használják. A D-vitamin-hiány több más betegséggel is összefüggésbe hozható, többek között szív- és érrendszeri betegségekkel, a rákkal, a cukorbetegséggel és a depresszióval. A D-vitamin-szint ellenőrzésével megállapítható, hogy szükség van-e D-vitamin-pótlásra. A D-vitamin gyorsteszt a nap bármely szakában elvégezhető.

3. Lehet-e téves az eredmény?

A teszt csak az utasítások pontos követése esetén ad megbízható eredményt. Mindemellett téves lehet az eredmény, ha a D-vitamin gyorstesztet használat előtt nedvesség éri, ha a mintaablakba kerülő vérminta mennyisége nem megfelelő, illetve ha a pufferoldat mennyisége 2 cseppnél kevesebb vagy 3-nál több. A dobozban található kapilláris pipetta jelzése mutatja, hogy mekkora az összegyűjtött vérminta megfelelő mennyisége. Igen ritkán, de a teszt immunológiai jellege miatt előfordulhat téves eredmény. Immunológiai tesztek alkalmazásakor mindig ajánlott konzultálni a kezelőorvossal.

4. Hogyan értékelendő a teszt eredménye, ha a csíkok színe és színerőssége eltérő?

Tanulmányozza az ábrákat, és hasonlítsa össze a T csík színerősségét a csomagban található D-vitamin-színkártya mintáival.

5. Ha több mint 20 perc eltelte után értékelem a tesztet, megbízható az eredmény?

Nem. Az eredményt a pufferoldat hozzáadása után 10 perccel kell leolvasni. Az eredmény 20 perc eltelte után már nem megbízható.

6. Mit kell tennem, ha az eredmény súlyosan alacsony vagy alacsony szintet jelez?

Amennyiben az eredmény súlyos hiányt vagy elégtelenséget jelez, az azt jelenti, hogy a D-vitamin szintje a vérben 30 ng/ml alatt van. Konzultáljon
az orvosával, és tájékoztassa a teszt eredményéről. Az orvos fogja eldönteni, hogy szükség van-e további vizsgálatokra.

7. Mit kell tennem, ha az eredmény megfelelő szintet jelez?

Ha az eredmény megfelelő, az azt jelenti, hogy a D-vitamin szintje legalább 30 ng/ml, vagyis a normál értéktartományban van. Ritkán fordul elő, de nem zárható ki az sem, hogy a teszt D-vitamin-mérgezést (hiperkalcémiát) jelez. Ha a tünetei továbbra is fennállnak, ajánlott orvoshoz fordulni.

 

Keresés