Tájékoztatjuk, hogy a honlap ún. cookie-kat használ anonimizált látogatottsági információk gyűjtése céljából, valamint bizonyos szolgáltatások ezek nélkül nem lennének elérhetőek. A honlap további használatával hozzájárulását adja a cookie-k tárolásához és felhasználásához. - Adatvédelmi nyilatkozat - Rendben
Billenő Navigáció
Kosaram

Chlamydia gyorsteszt

(1db)
4 455 Ft

A Chlamydia trachomatis egy szexuális úton terjedő baktérium, ami húgyivarszervi fertőzéseket okoz. A szexuális úton terjedő fertőzések közül az egyik leggyakoribb. A Chlamydia fertőzés általában tünetmentes, azonban okozhat szemgyulladást, húgyúti fertőzést és akár ízületi gyulladáshoz is vezethet. A kezeletlen fertőzés gyakran okoz meddőséget, és növeli a méhen kívüli terhesség, valamint a koraszülés kockázatát. Kiváltképp azon fiatal (15-25 éves) nők esetében javasolt a teszt rendszeres elvégzése, akik gyakran váltják szexuális partnerüket, vagy gyermeket szeretnének. A Chlamydia gyorsteszt segítségével gyorsan kimutatható, hogy fertőzött-e Ön a Chlamydia trachomatis baktériummal. A teszt elvégzése mindössze 15 percet vesz igénybe.

Chlamydia – gyakori fertőzés, amelyről sokan semmit sem tudnak

A Chlamydia trachomatis egy szexuális úton terjedő baktérium, amely húgy-ivarszervi fertőzéseket okoz. Bár a chlamydia fertőzés az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő betegség, a fertőzött nők 70-80%-a nem tapasztal tüneteket. Másoknál azonban a chlamydia fertőzés okozhat sárgás vagy gennyes folyást, fájdalmat a szexuális együttlét során, enyhe égető érzést vizeletürítéskor, valamint viszkető érzést az intim területen. A következmény pedig egészségügyi problémák, például szemgyulladás, húgyúti gyulladás vagy akár ízületi gyulladás kialakulása is lehet.

És a fiatal nők? Menjenek biztosra
A serdülőkorú lányoknál fokozott a chlamydia baktériummal való fertőzés kockázata a szexuális együttlét során, mivel a növekedőben lévő testük a chlamydia fertőzés kiváló táptalaja. Egy másik tényező a szexuális partnerek váltogatása: minél több a partner, annál nagyobb a fertőzés kockázata. Mivel a védekezés nélküli szexuális együttlét növeli a kockázatot, az óvszerhasználat különösen javasolt.

Gyermekre vágyó nők? Jó, ha tisztában vannak a helyzettel
Bár az immunrendszer általában hosszú távú következmények nélkül képes legyőzni a kórokozót, tény, hogy a chlamydia baktérium okozta fertőzések a női meddőség egyik fő oka. Ha egy kamaszlány vagy nő elkapja a chlamydiát a szexuális együttlét során, és az immunrendszer nem képes megbirkózni a fertőzéssel, méhgyulladás alakulhat ki. Egyes esetekben a chlamydia baktériumok bejuthatnak a petevezetékbe vagy akár a hasüregbe is, és többek között lázzal és súlyos fájdalmakkal járó tüneteket okozhatnak. A krónikus gyulladás károsíthatja a petevezetéket, és annak elzáródását okozhatja. A fertőzés a méhen kívüli terhesség és a koraszülés kockázatát is növeli. Éppen ezért minden gyermeket tervező nőnek fontos tudnia, hogy hordozza-e a chlamydia baktériumot.

Egy egyszerű gyorsteszt, amely egyértelmű választ ad

Különösen a szexuális partnert gyakrabban váltó fiatal nők, illetve a gyermekvállalást tervező nők számára lényeges, hogy rendszeresen végezzenek hüvelykenet gyorstesztet annak ellenőrzésére, hogy fertőzöttek-e chlamydia baktériummal. Ha a fertőzést még a maradandó károsodás kialakulása előtt észreveszik, a chlamydia baktérium könnyen kezelhető: antibiotikum-kezelés mellett a fertőzés további következmények nélkül gyógyul.

nem
nem

Kapcsolódó termék

  1. ProbFlora
    ProbFlora
    4 490 Ft