Tájékoztatjuk, hogy a honlap ún. cookie-kat használ anonimizált látogatottsági információk gyűjtése céljából, valamint bizonyos szolgáltatások ezek nélkül nem lennének elérhetőek. A honlap további használatával hozzájárulását adja a cookie-k tárolásához és felhasználásához. - Adatvédelmi nyilatkozat - Rendben
Billenő Navigáció
Kosaram

Paradicsommal a prosztatáért

A paradicsom segít megakadályozni a prosztata kóros megnagyobbodását

A likopin nevű összetevő, amely a paradicsom élénk piros színéért felelős, segít csökkenteni a prosztata növekedését. Mivel a prosztata a húgycső körül helyezkedik el, megnagyobbodása idővel vizelési nehézségeket okozhat, ami számos idős férfi gyakori problémája.

Az Oncology and Cancer Case Reports című szaklapban publikált anyag szerint további kutatásokra van szükség, hogy a paradicsomot a gyógyászatban is fel tudják használni a prosztata megnagyobbodása ellen, de az eddigi kutatási eredmények meggyőzőnek tűnnek.

„Azt eddig is tudtuk, hogy a likopin segít a prosztatarák terjedésének megakadályozásában, de új információ, hogy a prosztata kóros megnagyobbodása ellen is hatékony fegyver” – mondja a kutatást vezető Hiten Patel professzor, a norvég Tromsói Egyetem Munkatársa.

A legtöbb likopin a természetes napfényen érlelt paradicsomban található, az üvegházban érlelt, illetve a még sárgás színű termés sokkal kevesebbet tartalmaz.

Prosztata - PSA tesztA likopin érdekessége, hogy hő hatására - például főzéskor - nem károsodik, nem bomlik fel, így a paradicsom feldolgozásakor likopintartalma nem csökken.

Prosztata- PSA gyorsteszt egy csepp vérből, azonnali eredménnyel a prosztata otthoni vizsgálatához. Ne habozz, tesztelj!Kapcsolódó termékek