Billenő Navigáció
Kosaram

Omega3 - Átfogó védelem a szervezetnek

Mi segíthet az agynak, a szívnek, az érrendszernek, a koleszterinnek, vagy akár a száraz bőrnek, egyszerre? A csodálatos Omega3 zsírsav!

Az Omega3 olyan esszenciális, többszörösen telítetlen zsírsav, melyet szervezetünk nem képes előállítani, így táplálkozás útján kell pótolnunk. Egyes kutatások szerint az állati eredetű Omega3 hatékonyabban tud hasznosulni, ezért érdemes minél több halból készült ételt, vagy halolajat fogyasztani.

Az agy tápláléka az Omega3

Az agy szürkeállományának nagy része omega3 zsírsavakból épül fel. Az omega3 fontos eleme a membránoknak, amelyekkel az idegsejtek kommunikálnak egymással. Ezért létfontosságú a kellő mennyiségben biztosítani szervezetünknek. Ráadásul, a depresszió előfordulása is lényegesen alacsonyabb azokban az országokban, ahol sok halat fogyasztanak. Ne hagyjuk agyunkat éhezni, adjuk meg neki, ami jár!

Omega 3-mal az érrendszer, a szív és a koleszterin egészségéért

Az Omega 3 olajok növelik a vörösvértest membránjának rugalmasságát, ezért a vörösvértestek könnyebben jutnak át a hajszálerek kanyarjain. A vér így folyékonyabbá válik, javítva ezáltal a teljes test, az agy vérkeringését. Az erek rugalmasságának megőrzése nagyon fontos szívünk egészségének megőrzéséhez, ezért is elengedhetetlen az Omega3 megfelelő mennyiségű fogyasztása.

Az Omega3 zsírsavak elősegítik a normális vérnyomás megőrzését. A többszörösen telítetlen zsírsavak (EPA, DHA) hozzájárulnak vér normál triglicerid szintjének megtartásához, az egészséges szívműködéshez és a normális véralvadás fenntartásához. Az Omega3 komplex segítséget nyújt a szívnek.

Az esszenciális zsírsavak természetes gyulladáscsökkentők

Ebből kifolyólag használhatók ízületi gyulladások megelőzésére, illetve az ízületek merevségének megakadályozására. A nőknek jó hír, hogy esszenciális zsírsavakkal, a prementruációs tüneteket is eredményesen lehet megelőzni például a hangulatingadozásokat, szorongásokat, idegi feszültséget. Menstruációkor pedig a görcsök csökkentésére is lehet alkalmazni.

A bőr nedvességtartalmának őrzője

Ha bőröd feszül, száraz, hámlik, elképzelhető, hogy táplálkozásod nem fedezi a szükséges Omega3 mennyiséget. A száraz bőr az Omega3 hiány egyik leggyakoribb tünete.

Hogyan segít az Omega3?

Az Omega3 zsírsavak elősegítik a sejtek membránjainak nedvességének megtartását. Ezáltal enyhülhetnek a száraz bőr okozta panaszok. Az Omega3 zsírsavak fokozzák a bőr nedvességtartalmát és puhaságát.

Omega3

Milyen tünetek utalhatnak Omega3 hiányra?

  • magas vérnyomás, magas koleszterin
  • érelmeszesedés
  • csökkent agyi kapacitás, tanulási nehézségek
  • különböző gyulladások
  • száraz, hámló bőr

Az Omega3 zsírsavak elősegítik:

  • az agy normál működését
  • az egészséges vérnyomás megtartását
  • a vér normál triglicerid szintjének megőrzését
  • az egészséges szív megőrzését
  • a normális véralvadás fenntartását.

A Vitamin Station halolaj kapszulája 600 mg halolajat tartalmaz. A szardíniából és szardellából készült Omega-3 zselékapszulának nincs bántó utóíze, illata pedig kellemes a modern gyártási technológiának köszönhetően.

Őrizd meg egészséged Omega3-mal!Kapcsolódó termékek