Billenő Navigáció
Kosaram

Multivitamin kisokos

Miért van szükségünk táplálék-kiegészítőkre? Mire jó a multivitamin? Valóban kell nekünk? Mindegy melyiket választjuk? Görgess lejjebb a válaszokért!

Mi a vitamin?

A vitamin olyan szerves vegyület, amely kis mennyiségben ugyan, de nélkülözhetetlen a szervezetünk számára. Ezt kellő mennyiségben nem mindig tudjuk előállítani, így tápanyag formájában vagyunk kénytelenek hozzájutni.

Miért van szükségünk táplálék-kiegészítőkre?

A táplálkozás nem mindig fedezi a szükséges vitaminigényünket,

  • mert egyre kevesebb nyers, élő élelmiszert fogyasztunk
  • mert a zöldségek, gyümölcsök, élelmiszerek már nem tartalmaznak annyi vitamint és tápanyagot, mint korábban a feldolgozás, szállítás, tárolás, hűtés következtében,
  • mert a mai stresszes életvitel és környezeti ártalmak mellett felfokozódott a szervezet vitamin szükséglete.

A legtöbb betegség oka valamilyen vitamin- vagy tápanyaghiányra vezethető vissza, ezért érdemes jó minőségű táplálék-kiegészítőket fogyasztanunk a változatos, egészséges étrend mellett is.

Mire jók a vitaminok?

Az emberi szervezetnek vitaminokra és ásványi anyagokra van szüksége ahhoz, hogy az enzimek, hormonok és egyéb kémiai anyagok sokasága kifejthesse hatását. A vitaminoknak és ásványi anyagoknak azonban van még egy kulcsfontosságú szerepük: antioxidánsként viselkednek, vagyis lekötik a szabad gyököket a szervezetben.

A szabad gyökök olyan nagy reakcióképességű molekulák, melyek károsítják a sejtfalat, így a sejt képtelenné válik anyagok felvételére, illetve a káros anyagok eltávolítására. A szabadgyök- támadások miatt a koleszterin megavasodik, megtapad az artériákon, így érelmeszesedés alakul ki.

Egyetlen sejtnek egy nap alatt mintegy 10 000 szabadgyök támadást kell hatástalanítania. Ebben az óriási munkában az antioxidánsok vannak a segítségére. Minden antioxidáns más és más fajta szabadgyök ellen hatásos.

Kell nekünk a multivitamin?

Az amerikai Harvard Egyetem táplálkozáskutatói több kutatást összegezve arra jutottak, hogy kell a napi multivitamin. Sőt! A téli időszakban ezt D- vitaminnal is érdemes kiegészíteni. A multivitamin szedése természeten nem váltja ki a változatos, egészséges étrendet és mindenképp érdemes jó minőségű vitamint választanunk.

A vitaminigényünk erősen függ az életkortól, a nemtől, az egészségi állapottól és az életmódtól. A hivatalos ajánlások a vitaminok felfedezése óta folyamatosan változnak. Kezdetben a hiánybetegségek elkerüléséhez szükséges mennyiséget ajánlották. A szervezet optimális működéséhez azonban általában ezeknél nagyobb dózisokat javasolnak a szakemberek.

Milyen a jó minőségű multivitamin?

A legkorszerűbb technológiával készült táplálék-kiegészítőket keressük, melyek mentesek a mesterséges színezőktől, ízesítő anyagoktól, tartósítószerektől, és nem tartalmaznak sót, cukrot. A természetes alapanyagokat tudja a legoptimálisabb formában hasznosítani szervezetünk, tehát az ilyen összetételű multivitaminokat válasszuk.

EveryOne multivitamin

Az EveryOne multivitamin természetes alapanyagok felhasználásával készül. NEM tartalmaz mesterséges színezéket, ízesítő anyagokat, tartósítószereket, sót és cukrot. A nyújtott felszívódásának köszönhetően a szervezetet a nap aktív szakaszában, 8-10 órán keresztül folyamatosan látja el a szükséges vitaminokkal és ásványi anyagokkal.

Az EveryOne egy olyan gondosan összeállított multivitamin, ami optimális arányban tartalmaz 27 féle összetevőt, melyek egymás hatását elősegítve épülnek be a szervezetünkbe. Ezzel biztosítja a szervezetünk vitamin-, ásványianyag- és nyomelem szükségletét, így támogatva a jó közérzetünket és az immunrendszerünk megfelelő működését.

Gondoskodj a kiegyensúlyozott vitaminbevitelről EveryOne-nal!Kapcsolódó termékek