Tájékoztatjuk, hogy a honlap ún. cookie-kat használ anonimizált látogatottsági információk gyűjtése céljából, valamint bizonyos szolgáltatások ezek nélkül nem lennének elérhetőek. A honlap további használatával hozzájárulását adja a cookie-k tárolásához és felhasználásához. - Adatvédelmi nyilatkozat - Rendben
Billenő Navigáció
Kosaram

A lassú felszívódású vitaminok titka

A 8-12 órán át folyamatosan ható vitaminkészítmények jóval hatékonyabban segíthetnek felvenni a harcot az immunrendszeredet érő támadásokkal szemben.  1-2 tabletta reggel elfogyasztva valóban egész napos védelmet nyújthat még akkor is, ha a munkahelyeden sok emberrel dolgozol együtt, akik közül valaki mindig beteg.

Miért jó a 8-12 órás hatás?

Ismerős a munkahelyi szituáció? Először csak egy ember fújja az orrát, a következő héten már négyen is betegek. Az iskolában, óvodában is hasonló a helyzet: a gyerkőc egyszer csak hazajön náthásan, pár nappal később már az egész család tüsszög...

Az egész nap ható vitamin védelme megerősíti immunrendszered, így könnyebben megelőzhetők lesznek a téli betegeskedések, hogy ne napokig legyengülve, láztól vacogva, teát szürcsölgetve kuporogj a kanapén, azon gondolkozva, ki végzi el a munkádat!

Hogyan működik a lassú felszívódás? 

A vitaminokat úgynevezett mikropelletekbe zárják, majd olyan különleges hordozóanyagokba keverik, amelyek 6-20 órás lassú kioldódásukat és felszívódásukat teszik lehetővé. A lassú felszívódású tablettákat az emésztő enzimek folyamatosan bontják, így abból folyamatosan tud felszabadulni a hatóanyag. A Vitamin Station termékeiben használt hordozóanyagok teljesen biztonságosak, a szervezet vagy egyáltalán nem bontja le (pl. mikrokristályos cellulóz), vagy bomlástermékei veszélytelenek (pl. magnézium sztearát).

Mely vitaminok esetén fontos a lassú felszívódás?

C-1000 vitamin 120 db

A vitaminokat alapvetően két nagy csoportra oszthatjuk, a vízben oldódó és a zsírban oldódó vitaminokra. A vízben oldódó vitaminok felszívódás után fejtik ki hatásukat, és a felesleg a vizelettel távozik, akár 2-3 órával a bevitel után. A legismertebb és egyben az egyik leggyorsabban kiürülő vízben oldódó vitamin a C-vitamin, de vízben oldódik még többek között a B1-, B2-, B6- és B12- vitamin, a niacin, a pantoténsav, a folsav és a biotin is. Ezeknél a vitaminoknál van nagy jelentősége annak, hogy adagolásuk folyamatos legyen. Különösen akkor, ha nagyobb dózist szeretnénk a szervezetbe juttatni. Lassú felszívódású készítményekből akár 50%-kal több C- vitamin tud hasznosulni.

A zsírban oldódó vitaminokat (pl. A-, D-, E-, K-vitamin) a szervezet képes elraktározni. Felszívódásukat a bevitt táplálék zsírtartalma sokkal nagyobb mértékben befolyásolja, mint a folyamatos bevitel. Emiatt érdemes ezeket a vitaminokat Omega3 zsírsavakat tartalmazó kapszulákkal együtt bevenni. Arra azonban fontos figyelni, hogy a zsírban oldódó vitaminok túladagolhatók, ezért az ajánlott mennyiséget nem szabad túllépni.

Mi a helyzet az ásványi anyagokkal és nyomelemekkel?

A zsírban oldódó vitaminokhoz hasonlóan az ásványi anyagok és nyomelemek is elraktározódnak a szervezetben, ezért monokomponensű készítményeket csak kúraszerűen érdemes alkalmazni. Ezzel szemben a multivitaminokban az ásványi anyagok és nyomelemek olyan mennyiségben és arányban találhatók, hogy alkalmasak legyenek az általános étrend-kiegészítésre. A legjobb hatékonyságú multivitaminok, mint az EveryOne, tartalmaznak C-vitamint és flavonoidokat, amik nagyban segítik az ásványi anyagok beépülését a szervezetbe. Mivel mindkét segítő komponens vízben oldódó vitamin, érdemes az ilyen készítmények közül is a lassú felszívódásút választani.

Miért válaszd a Vitamin Station multivitaminját és C-vitaminját?

Mert a  C-1000 C-vitamin 1000 mg citrus kivonatokból származó C-vitamint és csipkebogyó őrleményt tartalmaz. Folyamatos felszívódású, így egész napra ellát C-vitaminnal.

  • Immun Plusz CsomagMert az   EveryOne folyamatos felszívódású multivitamin tartalmaz minden szükséges vitamint és ásványi-anyagot, melyeket olyan természetes összetevőkből nyertünk mint: sárgarépa, búzacsíra, narancs, citrus, spenót, sörélesztő. (A hatóanyagok természetes forrásait megtekintheted még a termékösszetétel táblázatokban.)

  • Mert egyik termékünk sem tartalmaz mesterséges színező-, ízesítő anyagokat, tartósítószereket, cukrot és sót.

Vásárold meg mindkettőt kedvezményes áron az IMMUN PLUSZ csomagban, hogy full extrás támogatást nyújthass az immunrendszerednek!Kapcsolódó termékek