Tájékoztatjuk, hogy a honlap ún. cookie-kat használ anonimizált látogatottsági információk gyűjtése céljából, valamint bizonyos szolgáltatások ezek nélkül nem lennének elérhetőek. A honlap további használatával hozzájárulását adja a cookie-k tárolásához és felhasználásához. - Adatvédelmi nyilatkozat - Rendben
Billenő Navigáció
Kosaram

Folsav

A 'B' vitamin csoportba tartozó, nélkülözhetetlen fontosságú, vízben oldódó vitamin. Jelentős szerepe van a vérképzésben, a sejtosztódásban, illetve a várandósság korai szakaszában az embrió központi- idegrendszerének fejlődésében (az agy hiányának-, illetve, a nyitott gerincnek a kockázata a 23-25. napig áll fenn, abban az időszakban, amikor sok kismama szinte még nem is tud a másállapotról!).

Hiánya vérszegénységhez, a vérsejtek (minden típusa) számának csökkenéséhez vezethet. Várandós kismamáknál a magzat fejlődésének rendellenességét okozhatja. Ezen kívül nyelvgyulladás, és gyomor- bélrendszeri problémák jelentkezhetnek. Leginkább azoknál fordulhat elő, akiknél valamilyen károsodás érte az emésztőrendszert (innen szívódik fel) betegség, vagy gyógyszeres terápia következtében.

Napi ajánlott mennyisége: kb. 0,2mg, ami várandós, és szoptatós kismamáknál akár megduplázódhat. Túladagolása nem ismert.

Természetes forrásai a máj, paraj, (főzelék-növények), élesztő.

 Termékeink közül az EveryOne multivitamin tartalmaz folsavat.