Tájékoztatjuk, hogy a honlap ún. cookie-kat használ anonimizált látogatottsági információk gyűjtése céljából, valamint bizonyos szolgáltatások ezek nélkül nem lennének elérhetőek. A honlap további használatával hozzájárulását adja a cookie-k tárolásához és felhasználásához. - Adatvédelmi nyilatkozat - Rendben
Billenő Navigáció
Kosaram

C-vitamin

Ezt az igen érzékeny vitamint, az aszkorbinsavat Szent-Györgyi Albert fedezte fel 1928-ban.

Jelentős antioxidáns tulajdonsága révén csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.

Gátolja a vérrög-képződést, segíti az immunrendszert, így az ellenállóbbá válik a különféle kórokozókkal szemben. Részt vesz a kalcium-, és vas felszívódásában, ezzel hozzájárul a fogak, a fogíny, és a csontok egészségéhez. Erősíti az izomszövetet. Antioxidáns hatású, így képes megkötni a káros sejtburjánzásért felelőssé tehető szabadgyököket.

Hiánya súlyos esetben skorbutot okozhat. Jellemző a szervezet általános legyengülése, fogékonysága a fertőző betegségekre.

Napi ajánlott mennyisége: Az RDA szerint 60- 100mg, de már Európában is elfogadják az 1000 mg-os mennyiséget. Mivel 2-3 óra alatt kiürül a szervezetből, érdemes folyamatos felszívódású készítményt fogyasztani.

Természetes forrásai a citrusfélék, friss zöldségek (kiemelten a paprika, káposzta, paradicsom, brokkoli). Hő hatására károsodik, ezért lehetőleg frissen fogyasszuk, vagy kíméletes főzéssel készítsük el ezeket a táplálékokat.

 

Termékeink közül a C-1000 (1000 mg-os C-vitamin), a CD-1000, a BioFlavone-C, és az EveryOne multivitamin tartalmaznak C-vitamint.