Tájékoztatjuk, hogy a honlap ún. cookie-kat használ anonimizált látogatottsági információk gyűjtése céljából, valamint bizonyos szolgáltatások ezek nélkül nem lennének elérhetőek. A honlap további használatával hozzájárulását adja a cookie-k tárolásához és felhasználásához. - Adatvédelmi nyilatkozat - Rendben
Billenő Navigáció
Kosaram

B2-vitamin

A Riboflavin néven is ismert, vízben oldódó vitamin fontos szerepet játszik az aminosavak felépítésében, a zsírsavak lebontásában, a sejtlégzésben, valamint a méregtelenítésben. A bélflóra is képes előállítani, ennek ellenére Magyarországi felmérések szerint az emberek jelentős hányadánál előfordulnak hiánytünetek.

Hiánya esetén bőr- és nyálkahártya-elváltozások (szájzug, és az ajkak kirepedezése, pikkelyesedése, a bőr foltokban vöröses, hámlóvá válhat, zsíros, faggyús szőrtüszőkkel) jelentkezhetnek.

Napi ajánlott mennyisége kb. 1,6 mg. Ez várandósoknál, vagy hiánybetegségben szenvedőknél, időseknél akár az 1,8-2mg- hoz is közelíthet. Vízben oldódó vitamin lévén túladagolása nem ismert. A felesleges mennyiség a vizeletet élénk-sárga színűre festve távozik a szervezetünkből.

Természetes forrásai a tej, tejtermékek, tojás, máj, hüvelyes zöldségfélék, teljes kiőrlésű gabonák.

 

Termékeink közül az EveryOne multivitamin tartalmaz B2 vitamint.