Billenő Navigáció
Kosaram

Az emberiség nagy felfedezése, az MSM

Az MSM megdöbbentő hatásai

Mi is az az MSM?

Az MSM egy szerves kén vegyület, amely jelen van minden élő organizmusban, így Benned is. A tested minden sejtjében megtalálható, az egyik leguralkodóbb anyag az emberi szervezetben. A kén jelentőségét már rég felfedezte az emberiség, hiszen a kénben gazdag hévizekben évszázadok óta szívesen gyógyulunk. Ám az emberi szervezetben is megtalálható szerves kénvegyület, az MSM (Metil-szulfonil metán) felfedezése mindössze 40 éve történt. Azóta klinikai vizsgálatok sora bizonyította jótékony hatásait. A legfontosabb felfedezések közé tartozik a C-vitamin óta.

Hogyan fedezték fel?

A felfedezés egy amerikai papírgyárban történt, ahol a papírgyártás egyik organikus melléktermékére próbáltak felhasználási módot találni. Ez a vegyület a lignin, ami fák, főleg fenyőfélék alkotóeleme. A gyárban a visszamaradt oxidált lignint tartalmazó víz, amely DMSO-t tartalmazott, csodákat tett a papírgyár alkalmazottaival. Azt kezdték tapasztalni, hogy a kénes vízzel való kapcsolatuk után vágott vagy égett sebeik nagyon rövid idő alatt begyógyultak, ízületi fájdalmuk megszűnt, asztmájuknak nyoma veszett. Ennyi pozitív tapasztalat után gyorsan elindultak a tudományos kutatások. Azonban volt egy kis gond a DMSO-t tartalmazó kénes vízzel… borzasztó záptojás szaga volt és hihetetlenül keserű íze. Ekkor jött a képbe Dr. Stanley és Dr. Herschler, akik célul tűzték ki a DMSO egy ember barátibb változatának kifejlesztését. Nevükhöz fűződik a DMSO oxidálása, amivel MSM-et kaptak. Ez egy sokkal stabilabb szerves kén vegyület volt, ugyanazokkal a kedvező hatásokkal, de már kellemetlen szag nélkül. További kutatásaik arra is rámutattak, hogy a felfedezett anyag valójában minden élő szervezetben jelen van. Vagyis a természet ajándéka!

Mire jó az MSM?

1. Fájdalomcsillapítás és gyulladáscsökkentés

sportsérülés

Az MSM talán legértékesebb tulajdonsága, hogy gyógyszerek hatásaival összemérhető módon csökkenti a fájdalmat. Ráadásul minden típusú és eredetű fájdalomnál hatékony. Izomlazító képességénél fogva csökkenti, vagy teljesen megszünteti az izomgörcsökből eredő fájdalmakat. Kenőcs formájában kificamodott bokánál, könyöknél, vállnál, szalagoknál, ínsérüléseknél szintén használható. De migrén, illetve daganatos fájdalmak esetén is tapasztalták hatásosságát.

Az MSM azonban nem csak a fájdalmat, de az okot is orvosolja, mivel hatékony gyulladáscsökkentő. Így a krónikus ízületi gyulladásból eredő fájdalmakat is megszünteti. A nem szteroid gyulladásgátlókkal szemben az MSM-nek nincs negatív mellékhatása.

Sportolók, testépítők százezrei ismerik és használják az MSM-et. Jobb teljesítmény, kevesebb izomfájdalom, kevesebb sérülés, kevesebb tejsavképződés, jobb állapotú ízületek köszönhetők az MSM-nek.

2. Szép bőr, sűrű haj, erős köröm, rugalmas érfalak

szép bőr

Az MSM elősegíti a kollagén és a keratinszint növelését, amivel rugalmassá teszi a kötőszöveteket. Hatását a bőr, a haj, a köröm és az erek rugalmasan tartásánál érzékelhetjük. Közvetve serkenti az új hajhagymák, hajszálak képzését is. Gyakran tekintik a “szépség ásványának”.

Ha nincs elegendő szerves kén a szervezetünkben, a sejtek elvesztik rugalmasságukat. Az eredmény az öregedés jól ismert jeleinek megjelenése: növekvő ráncok, bőrelváltozások, keményedő artériák stb. A megfelelő MSM-bevitel képes jelentős mértékben visszafordítani ezeket a folyamatokat.

Az MSM lágyítja a hegszövetet, így elősegíti a sebgyógyulást. Égési sérüléseknél drámai eredményeket tapasztaltak. A sebek szinte nyom nélkül gyógyultak meg és mindezt fájdalom nélkül.

3. Immunrendszer és anyagcsere

Az MSM tágítja a vérereket, ezzel javítva a vérkeringést. Ettől gyorsulnak a méregtelenítő folyamatok, javul az anyagcsere, növekszik a szervezet gyógyulási és regenerációs képessége.

Az MSM szabályozza a prosztaglandin anyagcserét, az antitestek és az immun komplexek képződését. Ezáltal támogatja a szervezet védekező mechanizmusait.

Hogyan juthat MSM-hez a szervezeted?

Az MSM valójában minden élő szervezetben jelen van. Leggazdagabb forrása az anyatej. A csecsemő kor után főleg növényekből tudjuk magunkhoz venni feltéve, hogy nem főzzük meg. Sütés, főzés során ugyanis a kéntartalom elillan. A legtöbb MSM az erősen aromás növényekben van, mint pl. a hagyma, fokhagyma, torma, mustár, retek és káposztafélék. Elegendő mennyiséghez azonban még vegán táplálkozás mellett is nehéz hozzájutni.

Az Értünk készítmény MSM mellett szőlőmag-kivonatot, heszperidin-komplexet és C-vitamint is tartalmaz.

Segít fiatalon tartani érrendszeredet és rajta keresztül egész szervezetedet.

Fitten, könnyed léptekkel Értünk használatával!

Az MSM bőrön keresztül is felszívódik, így testápoló krém használatával közvetlenül a fájdalmas területet kezelheted.

Ősi Magnézium testápoló Opti MSM-mel

Az Ősi Magnézium Testápoló Opti MSM-mel hatékony segítség izomgörcsök, ízületi fájdalmak és sportolás utáni fáradt izmok regenerálódásában.

  • Az Opti MSM enyhíti a fájdalmat, csökkenti a gyulladást és gyorsítja a regenerációt.
  • A magnézium az izomgörcsök feloldásában hatékony.
  • Könnyen felszívódik, nem hagy zsíros érzést maga után.

 

Az Ősi Magnézium Testápoló Opti MSM-mel csökkenti az öregedés ízületekre gyakorolt hatásait, növeli a teljesítményt, támogatja az aktív életmódot és javítja az életminőséget.

Ne hagyj teret a fájdalomnak, élvezd az MSM és az ősi magnézium gyógyító hatását!Kapcsolódó termékek