Billenő Navigáció
Kosaram

Alga a tökéletes táplálék

Miért mondják, hogy az alga a tökéletes táplálék?

Az alga hihetetlenül sokoldalú. Évmilliók óta ez adja a tengeri tápláléklánc alapját, de az ember számára is rendkívül hasznos. Nem elég, hogy teljes értékű fehérjeforrás, kiemelkedően sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, de megtisztítja a szervezetet a nehézfémektől és javítja a sav-bázis egyensúlyt is.

Vajon van különbség alga és alga között? Tudd meg, hogyan egészítik ki egymást a Spirulina és Chlorella algák és hogyan használhatók méregtelenítésre!

A Spirulina és Chlorella algák hasznos tulajdonságai:

Alga1. Klorofill tartalom

A zöld növények hatóanyaga, melynek összetétele nagyon hasonlít a vér hemoglobinjához, csak vas helyett magnéziumot tartalmaz. A klorofill hozzájárul a test megtisztításához, méregtelenítéséhez, a nehézfémek eltávolításához és a sav-bázis egyensúly fenntartásához. Akinek amalgám tömése van, érdemes odafigyelnie a méregtelenítésre, mivel a higany nagyon kis adagokban, leválva a tömésből éveken keresztül terhelheti a szervezetet.

A Spirulina és a Chlorella alga erősen lúgosító hatású, ezzel kiválóan ellensúlyozza a táplálkozásunk során és a környezeti tényezők hatására fellépő savasodási folyamatokat a szervezetünkben.

2. Teljesértékű fehérjeforrás

Ráadásul mind a 8 esszenciális aminosavat tartalmazza, így teljes értékű fehérjének számít. A Spirulina így ajánlható azoknak, akik sportolnak, és izmot építenek, akik tápanyaghiányosan táplálkoznak, vagy akik nem esznek húst, de a fehérje pótlásra van szükségük.

3. Ásványi anyagok:

Mindkét alga jelentős kalcium, magnézium, vas és cink forrás, de tartalmaznak még jódot, mangánt, brómot, és foszfort is. Akik odafigyelnek csontjaik épségének megőrzésére, azoknak az algák nagyon jó alternatívát jelentenek a kalcium és magnézium pótlására.

4. Vitaminok:

C-, E-vitaminokat és Béta- karotint, valamint B1-, B2-, B6- és B12- vitaminokat tartalmaznak, így az algák hozzájárulnak az immunrendszer épségének megőrzéséhez.

5. Esszenciális zsírok:

Az esszenciális zsírok sokak táplálkozásából hiányzik, vagy csak nagyon keveset fogyasztanak belőlük, pedig ezeket a zsírokat a kizárólag táplálkozás útján lehet pótolni. Ezeknek az Omega3 zsírsavaknak fontos szerepük van a szervezetben, mivel elősegítik a normális vérnyomás, koleszterinszint és triglicerid szint megtartását.

Spirulina alga – savtalanítás, táplálás, immunerősítés

A Spirulina egyedülálló hihetetlen gazdagságú tápanyag-összetételével. Körülbelül 4000 értékes anyagot tartalmaz. A sejtfala nem emészthetetlen cellulózból épül fel, hanem emészthető mucopoliszacharidból álló réteg képezi, így sokkal vékonyabb és könnyebben lebomlik. Emiatt a Spirulina alga értékes tápanyagai 90%- ban fel tudnak szívódni az emberi szervezetben.

A Spirulinában lévő fehérje nagyon könnyen emészthető, természetes. Felszívódása a szervezetben sokkal hatékonyabb, mint bármelyik húsé. A spirulina nagy vastartalommal és B12-es vitamin-tartalommal rendelkezik. 10 g spirulina porban annyi vas van, mely megfelel 450 g sóskának, avagy 320 g májnak. A spirulina B12 vitamin tartalma alapján háromszor felülmúlja a májat, ezért a spirulina nagyon jó hatású vashiányos megbetegedések és rosszindulatú vérszegénység megelőzésére.

Chlorella alga – sejtszintű méregtelenítés

Az összes növény közül a Chlorella alga tartalmazza a legtöbb klorofillt, illetve jelentős arányban tartalmaz B-, C- és E- vitaminokat, foszfort, káliumot, magnéziumot, kalciumot, valamint nyomelemeket szerves kötésben: vas, mangán, cink, réz, kobalt.

Mivel gazdag rostokban, fokozza a bélműködést, ezáltal segít megelőzni minden pangás okozta elmérgeződést a belekben. A Chlorella sejtszinten képes méregteleníteni, és még a nehézfémeket is képes eltávolítani a szervezetből.

A legjobb algakombináció

Az egyedülálló összetételű Alga Complex a Spirulinán és Chlorellán kívül még búzafüvet, lucernát, és további hasznos növényi összetevőket tartalmaz, így kiváló kiegészítője a méregtelenítő, lúgosító kúráknak.

Kinek ajánljuk az Alga Complexet?

 • hiányosan táplálkozóknak
 • vegetáriánusoknak
 • diétázóknak
 • időseknek
 • elsavasodott szervezetűeknek
 • sportolóknak
 • jódhiányosoknak
 • pajzsmirigy alulműködés esetén
 • emésztési problémákkal küzdőknek
 • fáradékonyaknak
 • betegségből felépülőknek
 • egészségtudatos életvitelt folytatóknak

Annyi érv szól az algák mellett, hogy kár habozni. Add meg szervezetednek, amire szüksége van! Erősítsd meg szervezeted Algával most!

Pajzsmirigy alulműködésre gyanakszol? - Teszteld!Kapcsolódó termékek