Billenő Navigáció
Kosaram

5 tipp az üde, rugalmas arcbőr eléréséhez

Te is szeretnél szép, üde, rugalmas arcbőrt? Az évek múlása egyre több nyomot hagy arcunkon, amit sokszor nehéz elfogadni. Olvasd el fiatalító tippjeinket, és számold (a ráncok helyett) az elismerő pillantásokat!

1. Igyál eleget!

Ezt hallod mindenhol? Ha belegondolsz, hogy az emberi szervezet nagy hányada víz, nem is furcsa ez a jelenség. Arcod simaságának is alapvető feltétele, hogy a megfelelő mennyiségű folyadékot megkapja. A kávé, az alkohol elvonja a vizet szervezetedtől, így egy csésze kávé vagy egy pohár bor plusz 1-2 pohár vizet is jelentsen a napi adag mellett.

2. Aludd ki magad!

És ne csak hetente egyszer, szombat reggel hosszabítsd meg az alvásidőt! Igyekezz hétköznap is minél korábban ágyba bújni! Az alvásra fordított órák közül az éjfél előtti sokkal pihentetőbb. Inkább kelj fel korábban, ha szükséges! Ha nagyon mínuszban vagy, egy-egy ebéd utáni pihenő hétvégén sokkal többet ér, mint reggel tovább nyomni az ágyat.

3. Biztosítsd bőröd megfelelő vérkeringését!

Friss arcszíned, sima bőröd csak akkor lehet, ha mozogsz is. A vérkeringés fokozásával serkented bőröd tápanyagellátását és méregtelenítési folyamatait. Ha nem jut időd mozgásra, néhány egyszerű fordított testhelyzetes gyakorlat is hasznos lehet:

  • Állj egyenesen, nyújtózz magasra, majd törzsdöntéssel hajolj előre, és próbáld megérinteni a lábujjad. Közben a lábad maradjon nyújtott. Maradj így kb. fél percig, majd fokozatosan, lassan emelkedj fel!
  • Esténként, lefekvés előtt csinálj egy gyertyát (tarkónállás)! Ez nem csak a bőrödnek tesz jót, de a visszereket is tehermentesíti.

4. Szabadulj meg a mérgektől!

Ha bőröd pattanásos, vagy más bőrhibákat észlelsz, érdemes méregteleníteni. A sok folyadék, és a vérkeringés fokozása is segíti ezt, de hatékonyabbá teheted a természetes folyamatot Enterosgel használatával. Az Enterosgel úgy vezeti ki szervezetedből a felgyülemlett méreganyagokat, baktériumokat és vírusokat, hogy közben hasznos baktériumaidat nem károsítja.
Méregtelenítő hatású még a szauna is, de visszér problémák esetén nem ajánlott gyakori alkalmazása.

5. Tápláld bőrödet!

A kollagén tartalmú készítmények fokozzák bőröd rugalmasságát. A mély ráncok eltűnését ne várd tőlük, de szemmel látható javulást érhetsz el használatukkal. A külső ápolás mellett, ha belsőleg is támogatod bőröd kollagénellátását maradandóbb eredményeket érhetsz el. Kollagén főleg állati eredetű élelmiszerekben van. A legtöbb az állatok inaiban, porcaiban és bőrében található, amit legtöbbször nem használunk fel az ételekben. A csontok is sok kollagént tartalmaznak, de sajnos ezeket a részeket sem fogyasztjuk el. Ezekből készül az étkezési zselatin is, amit desszertek készítésénél használhatunk. Csontos húsokból és bőrökből készül az Európában is ismert kocsonya, ami magyar szokások szerint főként télen, illetve húsvétkor kerül az asztalokra.

 Kapcsolódó termékek