Tájékoztatjuk, hogy a honlap ún. cookie-kat használ anonimizált látogatottsági információk gyűjtése céljából, valamint bizonyos szolgáltatások ezek nélkül nem lennének elérhetőek. A honlap további használatával hozzájárulását adja a cookie-k tárolásához és felhasználásához. - Adatvédelmi nyilatkozat - Rendben
Billenő Navigáció
Kosaram

Antik ezüst evőkanál

18 720 Ft

Antibakteriális hatása lévén az ezüst segít elpusztítani a baktériumokat, egyes gombákat és vírusokat, oly módon, hogy gátolja azok életfunkcióit, melyek így hamar elpusztulnak. A családi ezüst étkészlet nem csak az ára miatt volt nagy érték, hanem a család egészségének záloga is volt egyben.

Milyen esetekben használandó az ezüst kanál?

 • gyakorlatilag minden étkezéshez használható,
 • betegség kezelése esetén a folyékony orvosságok, vagy akár a méz bevételénél fokozza azok hatékonyságát

Az kanalat gyakorlatilag mindenki használhatja, mindenki örül neki, és időtálló értéket képvisel. Lepd meg magad, vagy szeretteid valamelyikét egy ilyen hasznos és igényes ajándékkal!  

Az ezüst kanálról bővebben

Hosszú évek óta a nemesfémek nemcsak szépségük miatt, de egészségünk megőrzésének szempontjából is kiemelt szerephez jutottak. Ezüstöt ékszerként, vagy ízléses étkészletként is használhatunk. Egy szép ezüst kanál, nemcsak a teríték dísze lehet, hanem szervezetünkre is előnyös hatással van. Hogyan?

Az ezüst történetéről

Ezüstöt több ezer éve használ az emberiség. Már az ókorban is ismerték az ezüst antibakteriális hatását. A középkorban a pestis ellen védekeztek vele. A kínai császárok ezüst pálcikákkal ettek, utazók ezüstpénzt dobtak a vizes palackokba, hogy vizük ne menjen tönkre, mivel az ezüst csírátlanította azt. Ezüstöt használtak sebek gyógyulásának elősegítésére is, erről már Hippokratész, az orvostudomány megalapítója is megemlékezett.

A modern orvostudomány a mai napig használja az ezüstöt, eszközeik bevonására. Nagy előnye, hogy a baktériumoknál nem alakul ki ezüst rezisztencia, és már rendkívül kis mennyiségben is hatásos. Az ezüst számos sejtre hat, így a baktériumokra, gombákra, vírusokra egyaránt. Az ipar is használja az ezüstöt különböző termékeinél, pl. jól kihasználható az ezüst antibakteriális hatása a hűtőszekrények belsejében, de készítenek ezüst szálas zoknit, ágyneműt, stb.

Milyen hatással van az ezüst a szervezetre?

Antibakteriális hatása lévén segít elpusztítani a baktériumokat, egyes gombákat és vírusokat, oly módon, hogy gátolja azok életfunkcióit, melyek így hamar elpusztulnak. A családi ezüst étkészlet nem csak az ára miatt volt nagy érték, hanem a család egészségének záloga is volt egyben.

Hogy milyen esetekben használandó az ezüst kanál?

 • gyakorlatilag minden étkezéshez, bármilyen korosztályú családtag használhatja,
 • betegség kezelése esetén a folyékony orvosságok, vagy akár a méz bevételénél fokozza azok hatékonyságát,
 • hosszabb utazáskor, túrázáskor a kulacsba, palackba téve segít megőrizni a víz frissességét,
 • kórházi tartózkodás idején, de akár a munkahelyen, iskolában, főleg járványos időszakban, segít megelőzni a további fertőzéseket,
 • azoknak, akik napi szinten sok emberrel érintkeznek, pl. orvosoknak, tanároknak, ügyfélszolgálatosoknak, eladóknak 
 • háziállatot tartó családoknál is jól használható az ezüst kanál, hiszen gyakran előfordul, hogy nem mosnak kezet a simogatások után, ezzel is növelve az esélyét valamilyen fertőzésnek
 • külföldi utazásokra is érdemes magunkkal vinni, hiszen egyes országok higiéniás szokásai jócskán eltérhetnek az európai színvonaltól

Kinek ajánljuk az ezüst kanalat?

Gyakorlatilag mindenki használhatja. Méretéből adódóan, inkább felnőtteknek ajánljuk.

Szép ajándék lehet bármilyen eseményre:

 • nászajándékba
 • évfordulóra
 • születésnapra
 • karácsonyra

Az ezüst nagy kanál adatai:

Az antik ezüst kanál súlya 60 gramm, melyet 800-as tisztaságú ezüst ötvözetből készítettek. A nagykanál hossza 21,4 cm.

Az ezüst kanalat gyakorlatilag mindenki használhatja, mindenki örül neki, és időtálló értéket képvisel. Lepd meg magad, vagy szeretteid valamelyikét egy ilyen hasznos és igényes ajándékkal!  

 

Írja le saját véleményét
Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Kérem, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon
nem
nem

Kapcsolódó termék